Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Pochettino “gyerekesnek” tartotta a tizenegyesért vitatkozó játékosai viselkedését – videóval

Ahogy arról beszámoltunk, az angol labdarúgó-bajnokság (Premier Legaue) 33. fordulójában a Chelsea 6-0-ra győzte le az Everton csapatát. Cole Palmer mesternégyest szerzett a találkozón, ehhez pedig egy büntető is kellett, amin kicsit összevesztek a londoniak játékosai, ez pedig nem tetszett menedszerüknek, Mauricio Pochettinónak. 

(Photo by Marc Atkins/Getty Images) (Photo by Marc Atkins/Getty Images)

A Chelsea játékosai összevesztek azon, hogy ki végezzen el egy büntetőt az Everton elleni bajnokin, ez pedig feldühítette a londoniak menedzserét, Mauricio Pochettinót.

“Nem viselkedhettek úgy, mint a gyerekek”

– mondta Pochettino a Chelsea hétfőn a meccs második félidejében történt bizarr civakodásra utalva.

Miután a 63. percben 4-0-s vezetésnél a Chelsea büntetőt kapott, Noni Madueke és Nicolas Jackson is megpróbálta elvenni a labdát Malo Gustótól, aki a kezében tartotta, miközben Cole Palmer – a csapat állandó tizenegyeslövője – a földön feküdt, miután szabálytalankodtak vele szemben. Madueke el akarta venni a labdát Gustótól, majd Jacksonnal is vitatkozott, és végül Thiago Silva lépett közbe, aki próbálta őket megnyugtatni. Ezt követően Conor Gallagher, a Chelsea csapatkapitánya is odament, és közölte velük, hogy Palmernek kellene elvégeznie a büntetőt, mire Jackson visszament, és megpróbálta elvenni a labdát Palmertől, aki épp a pontrúgásra készült. Miután ellökte Jacksont, Palmer végül elvégezte a büntetőt, és megszerezte a negyedik gólját is.

“Nagyon, nagyon mérges vagyok a helyzet miatt”

– mondta Pochettino.

“Minden országban nézik az emberek a meccset, és nem mutathatunk ilyen képet a csapatról. Szeretnék bocsánatot kérni a szurkolóinktól. A fegyelem a legfontosabb dolog a csapat számára. Ez egy csapatsport. Nem fogom elfogadni ezt a fajta viselkedést. Nagyon szigorú leszek. Ígérem, hogy ez nem fog még egyszer előfordulni.”

Pochettino szerint ez egy tanulságos tapasztalat volt fiatal csapata számára.

“A fegyelem szigorúbb lesz. Úgy viselkednek, mint a gyerekek…ezt nem lehet, ez szégyen, ez elfogadhatatlan”

– tette hozzá az argentin edző.

Az esetről készült videó: