Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hertha BSC: a játékosok Dárdai Pál mellett állnak – sajtóhír

Német sajtóértesülések szerint a Hertha BSC vezetőségének bizalma megrendült a csapat magyar vezetőedzője iránt…

(Photo by David Inderlied/picture alliance via Getty Images)

Annak ellenére, hogy a Hertha BSC vezetősége már nem bízik maximálisan a csapat magyar vezetőedzőjében, Dárdai Pál munkájában, a Bild információi szerint a berlini klub játékosai egy emberként állnak a szakember mögött, és szeretnék, hogy hosszabbítsa meg nyáron lejáró szerződését.

A német lap szerint Fabian Reese, a csapat támadója a napokban személyesen ment el Dárdai házához, hogy a csapat nevében meggyőzze a trénert a maradásról. A Hertha fiatal játékosai úgy érzik, hogy nagyot fejlődtek a magyar szakember irányítása alatt, de az idősebbek, mint Reese és a gólerős Haris Tabakovic is pozitív véleménnyel bírnak róla.

“Mindennap beszélünk Pállal a keretről, a játékosokról és a helyzetünkről. Mindig is azt mondtuk, hogy előbb fejezzük be ezt az évadot, és majd utána megtárgyaljuk, hogyan tovább” – fogalmazott Benjamin Weber sportigazgató.

A berlini együttes a hatodik helyen áll a másodosztályban öt fordulóval a vége előtt, és csak kevés esélye van arra, hogy odaérjen az osztályozót jelentő harmadik pozícióba.

A korábbi sajtóhírek szerint a Hertha vezetősége már megkezdte az új edző keresését, miután Dárdai néhány hete egy újságírói kérdésen megsértődve félbehagyott egy sajtótájékoztatót, és a csapat eredményei is hagytak kívánni valót maguk után.