Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Rossi hamarosan dönt a kapuskérdésről

A magyar válogatott és az RB Leipzig kapusa egy hosszabb beszélgetésben az elmúlt időszakban tapasztalatait foglalta össze…

(Photo by Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images)

Az RB Leipzig és a magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter a Welt TV Bild Sport című műsorában elárulta, meddig tervez maradni klubcsapatánál:

“Nincs konkrét sikerreceptem. Igyekszem a saját játékommal segíteni a csapatot, stabilitást és összhangot hozni. Ez egyelőre  kiválóan sikerült, és remélem, ez így is marad. Csapatként stabilizálódtunk, következetesek vagyunk, és ez tesz minket ilyen erőssé. Ez az oka annak is, hogy ennyi mérkőzést úsztunk meg gól nélkül. 2025-ig szól a szerződésem, szóval addig biztosan maradok a klubnál. Többször is hangsúlyoztam már, hogy milyen boldog vagyok itt a családommal, és hogy mennyi támogatást kaptunk, amíg sérült voltam.”

Amíg klubcsapatában Janis Blaswich lett a posztriválisa, addig a válogatottnál Dibusz Dénessel küzd meg a kapusposztért, Gulácsi arról is beszélt, hogy milyen esélyei vannak, hogy ő védjen az Európa-bajnokságon:

“Marco Rossi azt mondta, hogy a két júniusi felkészülési mérkőzésig meghozza a döntést. Természetesen bízom benne, hogy az Eb-n is én állhatok a kapuban, hiszen a karrierem egyik csúcspontja lenne, hogy itt, Németországban küzdhetek a nemzeti csapattal. Nagy terveink vannak, remélem, együtt nagyon sikeres tornánk lesz.”

A 33 éves kapus 2015 óta áll az RB Leipzig alkalmazásában, azóta csaknem 300 tétmérkőzésen védte a csapat kapuját.