Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Itt a bejelentés, eldőlt Nagelsmann jövője – HIVATALOS

Annak ellenére, hogy a német sajtó szerint a Bayern München aktívan érdeklődött korábbi edzője visszahozatala iránt, a német válogatott szövetségi kapitányának meghosszabbították a megbízatását…

(Photo by Stuart Franklin/Getty Images)

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 2026-os világbajnokság végéig meghosszabbította a német válogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann szerződését.

A 36 éves tréner megbízatása eredetileg az idei Európa-bajnokság végéig szólt, azonban szeretett volna még a torna előtt hosszabbtávú szerződést kötni. Az elmúlt időszakban a német sajtóban folyamatosan jelentek meg arról híresztelések, hogy Nagelsmann visszatérhet előző munkahelyére, a Bayern München vezetősége ugyanis aktív tárgyalásokat folytatott vele, azonban úgy tűnik, hogy a bajorok nem jártak sikerrel.

“Ez a szív döntése. Nagy megtiszteltetés, hogy a nemzeti csapatot irányíthatom, és az ország legjobb játékosaival dolgozhatok együtt. Sikeres, szenvedélyes szerepléssel lehetőségünk van egy egész országot inspirálni. A Franciaország és Hollandia elleni márciusi két győzelem nagyon megérintett. Szeretnénk együtt játszani egy sikeres hazai Európa-bajnokságon, és nagyon várom a világbajnoki kihívást is” – fogalmazott a döntés után Nagelsmann.

A német válogatott Skócia ellen kezdi meg a szereplését a kontinensviadalon, majd június 19-én a magyar csapattal találkozik Stuttgartban, a 23-i utolsó fordulóban pedig Svájc lesz az ellenfele.