Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lőw Zsolt elismerte, felvette vele a kapcsolatot az Újpest

A Bayern München magyar másodedzője kapcsolatba került egykori magyar csapatával, azonban egyelőre nincs itt az ideje, hogy vezetőedző legyen hazánkban…

(Photo by Kevin Voigt/Getty Images)

A Bayern München csapatánál Thomas Tuchel segédedzőjeként dolgozó Lőw Zsolt a Mandinernek adott interjújában elárulta, hogy felvette vele a kapcsolatot az Újpest új vezetősége, de egyelőre csak a további kapcsolattartásban állapodtak meg:

“Nem titok, megvolt már a részükről a kapcsolatfelvétel velem. Beszélgettünk sok mindenről, s abban egyeztünk meg, hogy kapcsolatban maradunk. Próbálok visszaadni valamit abból, amit a magyar futballtól kaptam. Az MLSZ-szel már régóta van egyfajta szakmai kapcsolatom, és ha az Újpest tulajdonosai is igénylik ezt a jövőben, akkor nekik is segíteni fogok. Persze, ha marad energiám a munkám mellett.”

A 44 éves szakember ugyanakkor határozottan leszögezte, hogy egyelőre biztosan nem lesz a lila-fehérek vezetőedzője: “Nagyon kecsegtető, és jólesik, hogy bárki is gondolt rám. Bár hozzám ilyen hírek csak most jutottak el. Azt viszont ki tudom jelenteni, hogy a tulajdonosokkal folytatott beszélgetés során ilyesmiről szó sem volt. Az gondolom, nem most van itt az ideje, hogy én az Újpest edzője legyek. Nem tudom, lehet, egyszer így lesz, de nyilván azt is elképzelhetőnek tartom, hogy valamikor a magyar válogatott szövetségi kapitánya legyek. Persze az újpesti kispad is kecsegtető, hiszen negyedik kerületi gyerekként arról álmodoztam, hogy egyszer ott játszhassak, ez sikerült. Edzőként is szép kihívás lenne, csodás lezárása egy pályafutásnak. Szóval, mindent egybevetve, nem hiszem, hogy a közeljövőben lenne ennek bármi realitása. Úgy érzem, nekem továbbra is az a feladatom, hogy a külföldön megszerzett tudással, tapasztalattal, szakmai kapcsolatrendszerrel segítsem a magyar labdarúgást.”

A Lőw Zsolttal készült teljes beszélgetés a Mandiner hetilap április 25-i számában lesz olvasható.