Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kulcsfontosságú rangadót nyert meg a kiesés ellen küzdő Everton! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 34. fordulójának vasárnapi játéknapját a kiesés ellen küzdő Everton – Nottingham Forest duó összecsapása nyitotta.

(Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

Mindkét klub számára kulcsfontosságú lett volna a három pont begyűjtése, és a kiesés elleni harc tétje rá is nyomta a bélyegét az első játékrész első felére. A két csapat játékosai ugyanis rendkívül pontatlanul játszottak, rendre hiba csúszott a beadásokba vagy az utolsó passzokba. Igazán nagy helyzet nem is alakult ki az első 25 percben, ezt követően viszont mutatott némi életjelet az Everton. Először a 28. minutumban lehetett ezt felfedezni, amikor egy balról érkező beadást Calvert-Lewin tudott senkitől sem zavartatva elfejelni, de a próbálkozása pont oda tartott, ahol Matz Sels állt, így nem okozott nagy gondot neki a hárítás. Nem sokkal később aztán megszerezte a vezetést a hazai gárda! A 29. perc végén Gueye vett le egy védők által kivágott labdát a tizenhatos előterében, majd 25 méterről kapura lőtt, kifelé csavarodó lövése pedig utat talált a jobb alsó sarokba, 1-0! A 40. percben közel járt az egyenlítéshez a Nottingham, egy beadás után ugyanis Chris Wood 3 méterről lőhetett kapura, Pickford azonban odaért, és hatalmas bravúrral útját állta a labdának, így megmaradt az egygólos különbség a felek között a szünetre.

A második játékrész első nagyobb lehetősége az 54. percben a hazaiak előtt adódott, amikor egy szöglet után a lepattanó labda Calvert-Lewin elé került, ő pedig azonnal kapura tűzte a játékszert 6 méterről, de a próbálkozása kevéssel elkerülte a kaput. A 60. minutumban Gibbs-White járt közel az egyenlítéshez, a lövése azonban nagyon kevéssel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A véghajrára kanyarodva aztán meg tudta duplázni előnyét az Everton! A 76. percben McNeil Gueyehez hasonlóan jó 25 méterről vállalkozott lövésre, és az ő próbálkozása is a kapufát érintve a bal alsóban kötött ki, 2-0! Két perccel később ismét McNeil próbálkozott a tizenhatoson kívülről, ezt viszont Sels nagy nehézségek árán hárítani tudta. A véghajrában ugyan mindent megpróbált Nuno Espirito Santo cserék révén, hogy a Nottingham közelebb zárkózzon, de nem jártak sikerrel, így az Everton egy kulcsfontosságú mérkőzést húzott be a kiesés elleni harcban.

Everton – Nottingham Forest 2-0 (1-0)
Helyszín:
Goodison Park Vezette: A. Taylor
Gólszerzők:
Gueye (29.), McNeil (76.) ill.-
Sárga lapok: Doucouré (74.), Branthwaite (81.), Harrison (83.), Chermiti (90+16.) ill. Gibbs-White (81.), Murillo (90+11.)
Kiállítás:ill.-

Everton: Pickford – Young, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko – Harrison, Gueye, Gomes (Garner 67.), McNeil – Doucouré – Calvert-Lewin (Beto 67., Chermiti 90+10.) Vezetőedző: Sean Dyche

Nottingham Forest: Sels – Williams, Niakhaté, Murillo, Aina – Dominguez (Yates 80.), Danilo (Ribeiro 80.) – Reyna (Elanga 53.), Gibbs-White, Hudson-Odoi (Origi 80.) – Wood Vezetőedző: Nuno Espirito Santo

A mérkőzés összefoglalója:

A 34. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Luton Town – Brentford 1-5
Sheffield United – Burnley 1-4
Wolverhampton – Arsenal 0-2

Vasárnap:
Everton – Nottingham Forest 2-0
16:00 Aston Villa – Bournemouth
16:00 Crystal Palace – West Ham United
17:30 Fulham – Liverpool (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore