Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: az idényzáró után távozik a Brightontól Roberto De Zerbi! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Brighton együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy az idény végén távozik a csapat menedzsere, Roberto De Zerbi.

(Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Közös megegyezéssel távozni fog a Brighton csapatától Roberto De Zerbi – ez derült ki a klub által kiadott legfrissebb közleményéből. A 44 éves szakember még az évadzáró Manchester United elleni bajnokin irányítani fogja a csapatot, de ezt követően szinte a teljes stábjával együtt távozik a klubtól. De Zerbi 2022 szeptemberében ült le a “Sirályok” kispadjára, ahol a Chelseahez távozó Graham Pottertől vette át a csapatot, és rögtön a klub történetének legjobb szezonját produkálta, miután a Brighton a 6. helyen fejezte be a Premier League 2022/23-as kiírását, aminek köszönhetően ebben az idényben az Európa-ligában is elindulhatott az együttes.

A távozó szakember vélhetően nem fog sokáig munka nélkül maradni, a hírek szerint ugyanis több csapattól is van ajánlata, de minden bizonnyal ő fogja pótolni a Bayern Münchentől távozó Thomas Tuchelt a bajor sztárcsapat kispadján.

Roberto De Zerbi eddig összesen 88 mérkőzésen ült a Brighton kispadján, amelyből 38 zárult győzelemmel, 20 döntetlen és 30 vereség mellett.