Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekstraklasa: a magyar csatára duplájával búcsúzott a Ruch Chorzów az élvonaltól

A szombati napon rendezték a lengyel bajnokság (Ekstraklasa) utolsó fordulójának mérkőzéseit…

 

A lengyel bajnokság zárófordulójában a már biztos kieső Ruch Chorzów 2-0-s győzelmet aratott a Cracovia felett. A házigazda magyar légiósa főszereplőnek bizonyult, Novothny Soma ugyanis az első félidő ráadásában és a rendes játékidő hosszabbításában egyaránt eredményes volt, így ő szerezte csapata mindkét gólját az utolsó első osztályú mérkőzésen. A februárban szerződtetett 29 éves magyar támadó 13 pályára lépés alatt négy góllal fejezte be az idényt.

Ruch Chorzów – Cracovia 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Novothny (45+4., 90+1.), ill.
Kiállítva:ill. Skovgaard (71.)

A Ruch mellett a másik magyar érdekeltségű együttes, a Warta Poznan sem tudta megőrizni élvonalbeli tagságát, miután Eppel Márton csapata 3-0-s vereséget szenvedett a sikerével története első bajnoki címét ünneplő Jagiellonia Bialystok ellen. Az egykori NB I-es gólkirály 21 pályára lépés alatt kétszer volt eredményes az idényben.

A piros-sárgák a végelszámolásnál megelőzték a második helyezett Slask Wroclawot, valamint a harmadik helyen célba érő Legia Varsót. A Jagiellonia sikere egyúttal azt jelentette, hogy a Raków Czestochowa egy évvel ezelőtti sikere után az egymást követő második évben egy-egy első bajnoki címét szerző együttes volt a legjobb Lengyelországban.

A bajnokság végeredménye

Standings provided by Sofascore