Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: a Torino legyőzésével életben tartotta dobogós reményeit az Atalanta! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 38. fordulójának vasárnapi játéknapján a friss Európa-liga győztes Atalanta és a 9. helyre hajtó Torino csapott össze egymással.

(Photo by Marco Luzzani/Getty Images)

Nem hozott sok lehetőséget a mérkőzés első félidejének első fele, pár kapura teljesen veszélytelen Torino próbálkozást lehetett feljegyezni. Az első nagyobb helyzet a 24. percben alakult ki, amikor De Ketelaere  a tizenhatoson belül célba vette a hosszú alsót, de a labda kevéssel elkerülte a bal alsó sarkot. A 26. percben aztán megszerezte a vezetést a bergamói gárda! De Ketelaere tette a labdát Scamaccához, aki a kapu felé fordulva nagyjából 16,5 métteről védhetetlenül a bal alsóba bombázott, 1-0! A szünet előtti utolsó pillanatokban aztán meg tudta duplázni előnyét a hazai gárda! Pasalic eresztett meg egy gyenge lövést a tizenhatoson belülről, ami viszont kipattant Gemelloról, így a játékszer Lookman elé került, ő pedig kihasználta az ajándékba kapott lehetőséget, 2-0!

A második játékrész első felében sem záporoztak a helyzetek, az Atalanta átadta a kezdeményezés lehetőségét a Torinonak, akik viszont a félidő első felében egy veszélyesebb Bellanova lövésen kívül nem tudtak semmit felmutatni. A 71. percben aztán végleg el is döntötte az összecsapást az Atalanta, miután Tameze volt egy teljesen veszélytelen szituációban szabálytalan Lookmannel szemben szabálytalan a tizenhatoson belül. A tizenegyest Pasalic végezte el, ő pedig nagyon magabiztosan értékesítette a lehetőséget, 3-0! A 90. percben közel járt a szépítéshez a Torino, Ilic lövését azonban a percekkel korábban csereként beálló Rossi kapus hatalmas bravúrral hárított. A ráadásban még Pasalic fejesét hárította Gemello, így maradt a 3:0-s eredmény. Az Atalanta a sikerével megelőzte a Bolognát, és amennyiben megverik a Fiorentinát is június 2-án, úgy a harmadik helyen fogják zárni a bajnokságot.

Atalanta – Torino 3-0 (2-0)
Helyszín:
Gewiss Stadion Vezette: S. Sozza
Gólszerzők:
Scamacca (26.), Lookman (43.), Pasalic (71. – büntető) ill.-
Sárga lapok: Hien (77.) ill. Linetty (58.)
Kiállítás:ill.-

Atalanta: Carnesecchi (Rossi 86.) – Scalvini, Djimsiti (Hien 63.), Toloi – Zappacosta, Koopmeiners, Pasalic, Holm (Ruggeri 63.) – Lookman, De Ketelaere (Miranchuk 73.) – Scamacca (Touré 73.) Vezetőedző: Gian Piero Gasperini

Torino: Gemello – Tameze (Lovato 72.), Buongiorno, Masina – Bellanova (Lazaro 72.), Linetty (Savva 85.), Ilic, Vojvoda – Ricci – Pellegri (Sanabria 63.), Zapata (Okereke 85.) Vezetőedző: Ivan Juric

A mérkőzés összefoglalója:

A 38. forduló eredményei és további programja:

Csütörtök:
Cagliari – Fiorentina 2-3

Péntek:
Genoa – Bologna 2-0

Szombat:
Juventus – Monza 2-0
AC Milan – Salernitana 3-3

Vasárnap:
Atalanta – Torino 3-0
Napoli – Lecce 0-0
20:45 Empoli – AS Roma
20:45 Frosinone – Udinese
20:45 Lazio – Sassuolo
20:45 Hellas Verona – Inter

A bajnokság aktuális állása:

Az állást biztosítja a Sofascore