Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: olasz vezetőedző veszi át Pochettino megüresedett helyét a Chelsea élén! – sajtóhír

Az átigazolási ügyekben rendkívül jártas Fabrizio Romano értesülései szerint a Leicester City olasz vezetőedzője, nevezetesen Enzo Maresca veszi át a Chelsea irányítását a 2024/2025-ös szezontól…

Fabrizio Romano információi alapján a Chelsea Enzo Maresca kinevezése mellett döntött, a klub vezetősége öt évre szóló szerződésben állapodott meg az olasz szakemberrel, mely további egy évvel meghosszabbítható az opciós jognak köszönhetően, ha a felek úgy döntenek. A Chelsea-nek természetesen díjat kell fizetni Maresca szerződtetésének érdekében, mivel a Leicester Cityhez 2026-ig szóló kontraktus köti. 

Enzo Maresca 2017 nyarán Fulvio Fiorin segédedzője lett az Ascoli együttesénél, majd később segítette Vincenzo Montella munkáját a Sevillánál, míg a West Hamnél Manuel Pellegrini asszisztense volt. Maresca aztán 2020-2021-ig a Manchester City U23-as csapatát irányította, melyet bajnoki címre vezetett. Ezt követően a Serie B-s Parma vezetőedzője lett, ahonnan a gyenge teljesítmény miatt néhány hónap múlva menesztették. A 2022/2023-as szezonban újra segítőként dolgozott, ráadásul Pep Guardiola mellett, a City ebben az idényben triplázni tudott, a manchesteri gárda megnyerte a bajnokságot, az FA-kupát és a Bajnokok Ligáját is. Tavaly nyáron a Leicester City élére nevezték ki Enzo Marescát, a Premier League-ből a 2022/2023-as idény végén kiesett együttest rögtön visszavezette az angol másodosztályból, méghozzá bajnokként. 

Maresca játékosként egyébként olyan csapatokban is megfordult többek között mint a Juventus, a Sevilla vagy éppen a Fiorentina. A torinói gárdával bajnok lett, míg az andalúziai alakulattal nyert Király-kupát és két UEFA-kupát.