Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: Gulácsi szerint a magyar csapat bizakodó a németek elleni meccs előtt

A magyar válogatott 3-1-es vereséget szenvedett Svájc ellen az Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában…

(Photo by Justin Setterfield/Getty Images)

A magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter állítása szerint a nemzeti csapat játékosai bíznak a saját erényeikben a házigazda Németország elleni, szerdai Európa-bajnoki csoportmérkőzés előtt:

“Helyünk van itt, és ezen a szinten is versenyképesek vagyunk, de 90 percig összpontosítanunk kell a németek ellen. A kompakt, zárt védekezés nagyon fontos lesz, mert a németek is hasonló stílusban játszanak, mint a svájciak. Jól kezdtek, jó formában vannak, de bízunk a saját erényeinkben.”

“Ránk nem jellemző hibákat követtünk el Svájc ellen. Ha megnézzük az elmúlt két-három évet, a kapott góljainkat nem előzték meg nagy egyéni hibák. Most jóval többet hibáztunk, két gól előtt is tisztázhattunk volna” – tette hozzá az M4 Sportnak adott interjúban.

Gulácsi úgy fogalmazott, a hiba mindig csak a jéghegy csúcsa, ezért megpróbálták megtalálni az okát, mi az, ami miatt egy bizonyos szituációban hibáznak, illetve mi az, ami bizonytalanná tesz játékosokat. Reményei szerint ezeket sikerül kiküszöbölniük a következő mérkőzésig, mert a német csapat hasonlóan jó, ha nem még jobb kvalitásokkal rendelkezik, és ezeket a hibákat ugyanúgy meg fogja büntetni.

“Az első félidőben voltak olyan taktikai dolgok, amiket nem úgy hajtottunk végre, ahogyan terveztük. Jobban ki tudtak csalogatni minket a svájciak, azt a kompaktságot, amit szerettünk volna, és ami jellemez minket, nem tudtuk megtartani, ezért bejött a bizonytalanság” – fejtette ki az 55-szörös válogatott játékos.

A magyar válogatott szerdán 18 órától a házigazda Németország ellen lép pályára az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában.