Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2024: a spanyol kapitány szerint 26 zsenit vezethet a pályán

Spanyolország 2-1-es győzelmet aratott Franciaország ellen az elődöntőben, ezzel bejutott az Európa-bajnokság döntőjébe…

(Photo by Joosep Martinson – UEFA/UEFA via Getty Images)

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Luis de la Fuente elégedett volt csapata teljesítményével és büszke rá, hogy ilyen válogatottat irányíthat:

“Tudom, hogy a játékosaim sokkal többet tudnak nyújtani és még jobbak lehetnek, és biztos vagyok benne, hogy így is lesz. A futballról alkotott elképzelésünk az önbizalmunkon alapul. Az erősségeinkre akarunk játszani. Biztos vagyok benne, hogy a döntő teljesen más lesz, olyan ellenfél ellen, amely a legjobbat követeli majd meg tőlünk. Hálás vagyok azért, hogy 26 zsenit vezethetek a pályán. Szerencsések vagyunk, hogy egy nagyon fiatal spanyol csapatunk van, amelyben rengeteg potenciál rejlik.”

“Nagyon boldog vagyok, hogy bejutottunk a döntőbe. Nehéz pillanatokat éltünk meg, nem számítottunk rá, hogy korán hátrányba kerülünk. Szerettem volna gólt lőni, nagyon boldog vagyok. Próbálok nem gondolkodni túl sokat, igyekszem élvezni és segíteni a csapatot, és ha úgy alakul, ahogy én akarom, akkor boldog vagyok. Nyerni akarok, nyerni és nyerni, a születésnapomat itt fogom ünnepelni Németországban a csapattal” – tette hozzá a spanyol válogatott ifjú csillaga, Lamine Yamal.

A spanyol válogatott az Anglia-Hollandia elődöntő győztese ellen vívhatja az Európa-bajnokság döntőjét.