Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern München: a játékosok belementek a fizetésük csökkentésébe – sajtóhír

A koronavírus-járvány miatti felfüggesztések miatt a klubok pénzügyileg igen rossz helyzetbe kerültek. Erre reagált most a Bayern München is a játékosok fizetésének csökkentésével.

A gazdasági egyensúly védelmének érdekében a Bayern München megállapodott a játékosaival, miszerint 20 százalékkal csökkentik a fizetésüket, számolt be erről a német Bild. Ez nem csak a labdarúgókra vonatkozik majd, hanem az edzői stábra és a vezetőségre is. A német bajnokság felfüggesztése miatt a csapat bevételei bezuhantak, és az értéke is jelentősen visszaesett. A Bayern München 750,5 millió eurós költségvetéssel készült a 2019/20-os szezonra, amelyből a személyzet bére 336,2 millió eurót tett ki.

A helyzet a Borussia Dortmundnál sem jobb, ahol először a csapat vezetőedzője, Lucien Favre ajánlotta fel a fizetéscsökkentést, de a klub emellett szintén egy 20 százalékos bércsökkentést tervez a játékosoknál, ha belátható időn belül nem indulnak újra a mérkőzések, illetve egy 10 százalékos csökkentést, ha a szezon zárt kapuk mögött fejeződik be. Ez utóbbi azért alacsonyabb, mert akkor a televíziós pénzekből érkezne némi bevétele a klubnak.

A héten a lapok már arról is írtak, hogy a Barcelona játékosai is belegyeztek abba, hogy a csapat segítésének érdekében lemondanak a fizetésük egy részéről.