Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: hatalmas verést kapott a Salernitana, de így is bennmaradt az élvonalban – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) utolsó, 38. fordulójában még mindig nem volt biztos, hogy a Genoa és a Venezia csapatain kívül ki lesz a harmadik kieső, így a Salernitana és a Cagliari is az életéért küzdött még.

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

Előzetesen mindenki azt várta, hogy a jó formában lévő Salernitana legyűri az Udinese gárdáját és bennmarad az első osztályban, azonban ez teljesen másképp alakult. Már a találkozó elején, a 6. percben megszerezték a vezetést a vendégek, Deulofeu (0-1) találta el remekül a labdát, ami védhetetlennek bizonyult Belec számára. Ezt követően elkapta a fonalat a hazai gárda, de a gól nem érkezett meg, ami megbosszulta magát duplán is, előbb a 34. percben Nestorovski (0-2) fejelt remek gólt, majd 8 minutummal később Udogie (0-3) is betalált egy remekül megtekert labdával. Sőt, a ráadásban még büntetőhöz is jutnak a vendégek, de Pereyra kihagyta azt, viszont így is magabiztos 3-0-ás Udinese előnnyel mehettek a szünetre a csapatok.

A második játékrész elején pedig a Bianconeri felszabadult focit mutatva helyzetek sokaságát dolgozta ki, aminek következtében megérkezett az újabb gól, a tizenegyest hibázó Pereyra (0-4) rúgta meg a negyedik, mindent eldöntő találatot az 57. percben. Ezt követően a Salernitana megrázta magát és rengeteg lehetőséget dolgoztak ki, azonban még a szépségtapasz sem jött össze, azonban mivel a Cagliari nem bírta legyőzni a Veneziát, így bennmaradt a salernói csapat a Serie A-ban.

Salernitana – Udinese 0-4 (0-3)
Helyszín: Stadio Arechi (Salerno), Játékvezető: D. Orsato
Gólszerzők: Deulofeu (6.), Nestorovski (34.), Udogie (42.), Pereyra (57.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A biztos kieső Venezia még megszerette volna mutatni mit is tud, ami a kézzel-lábbal küzdő Cagliari ellenében kevésbé jött össze. A vendégek jöttek előre, de vérszegény támadójátékot mutattak, így mindössze Rog előtt adódott gólszerzési lehetőség, de a csereként beálló horvát középpályás nem tudott betalálni, aminek következtében gól nélküli döntetlennel mentek pihenőre az együttesek.

A második játékrész már izgalmasabbra sikeredett, a Cagliari hatalmas mezőnyfölényben játszott és jöttek is a lehetőségek, de a hősiesen védekező hazaiak minden próbálkozásnál közbeléptek vagy Maenpaa tudott menteni. Így hiába a 25 kapura lövés a vendégek részéről a kiesés sorsára jutottak, mert csakis a győzelemmel maradhattak volna bent, ami elég is lett volna, ugyanis az Udinese tönkreverte a Salernitanát.

Venezia – Cagliari 0-0 (0-0)
Helyszín: Stadio Pierluigi Penzo (Velence), Játékvezető: F. Maresca
Gól:

 

A 38. forduló eredményei és további programja: 

Péntek:
Torino – AS Roma 0-3

Szombat:
Genoa – Bologna 0-1
Atalanta – Empoli 0-1
Fiorentina – Juventus 2-0
Lazio – Verona 3-3

Vasárnap:
Spezia – Napoli 0-3
Inter – Sampdoria 3-0
Sassuolo – AC Milan 0-3
Salernitana – Udinese 0-4
Venezia – Cagliari 0-0

Az olasz labdarúgó bajnokság végeredménye:

A góllövőlista végeredménye: