Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: sima győzelmet aratott az AS Roma – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 38. fordulójának utolsó fordulójának nyitómérkőzésén az AS Roma fogadta a Torino gárdáját.

(Photo by Valerio Pennicino/Getty Images)

A találkozó a Farkasok számára még téttel bírt, ugyanis a 6. pozíció bebiztosításához még szükségük volt mind a három pontra, de a Torino számára már tét nélküli volt a mérkőzés.

A mezőnyben teljesen kiegyenlített volt a találkozó az első félidőben, azonban a gólok számában nem. A 33. percben szerezte meg a vezetést a vendég csapat, Tammy Abraham először került nagyobb helyzetbe a mérkőzésen, amelyet saját maga hozott össze, és azt azonnal gólra is váltotta (0-1). Kilenc minutummal később pedig egy hatalmas védelmi hibát követően büntetőhöz jutott az AS Roma, amelyet szintén az angol támadó, Abraham értékesített (0-2), ami már a 17. gólja volt a szezonban.

A második félidő kevésbé sikerült izgalmasra, a Torino harmatgyenge játékkal rukkolt elő, a fővárosiak próbálkoztak, de akciógólt már nem sikerült szerezniük, viszont egy újabb büntetőgólt igen, amelyet Zaniolo egy remek labdaátvételt követően harcolt ki. A tizenegyeshez Lorenzo Pellegrini állt oda, amit higgadtan értékesített is az olasz válogatott játékos, amivel beállította a 3-0-ás AS Roma sikert. Győzelmüknek köszönhetően a Farkasok felléptek az ötödik helyre, de a Lazio holnap játssza le csak utolsó mérkőzést, de az Európa-liga indulás így már biztos Mourinhóéknak, míg a Torino maradt a 10. helyen, viszont még egy helyet visszacsúszhatnak.

Torino – AS Roma 0-3 (0-2)
Helyszín: Stadio Olimpico (Torino), Játékvezető: M. Irrati
Gólszerzők: T. Abraham (33., 42. – büntetőből), Pellegrini (78. – büntetőből)

A 38. forduló teljes menetrendje:
Péntek:
Torino – AS Roma 0-3

Szombat:
17:15 Genoa – Bologna (Tv: Sport 2)
20:45 Atalanta – Empoli
20:45 Fiorentina – Juventus (Tv: Sport 2)
20:45 Lazio – Verona

Vasárnap:
12:30 Spezia – Napoli
18:00 Inter – Sampdoria (Tv: Sport 2)
18:00 Sassuolo – AC Milan (Tv: Sport 2)
21:00 Salernitana – Udinese (Tv: Sport 2)
21:00 Venezia – Cagliari (Tv: Sport 2)

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye: