Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: döntés született a címer ügyében – HIVATALOS

Ugyan a múlt héten az Újpest FC csapata a meghiúsult tulajdonosváltásról adott tájékoztatást, legutóbb már egy, a szurkolók számára sokkal pozitívabb kicsengésű hírt közöltek…

Az Újpest hétfő reggeli tájékoztatása értelmében a klub belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet megerősítette, hogy visszaállítják a csapat tradicionális címerének használatát:

“Azt tartottam fairnek, ha a címerváltás döntésének jogát átadom az új tulajdonosi körnek. Sajnos ez az ismert okok miatt nem történt meg. Én viszont ígéretet tettem a szurkolók felé, és tartom a szavam. A mai nappal a tradicionális címer jelképezi ismét a klubot. Az a címer, amely a rendszerváltástól az egységes újpesti sportot képviseli, legyen szó judoról, jégkorongról vagy akár futballról és ezek utánpótlásairól.”

Mint ismeretes, az Újpest címerét öt évvel ezelőtt változtatta meg a belga tulajdonos önkényesen, mellyel magára haragította a lila-fehérek szurkolóit. Egészen mostanáig nem volt megoldás a kérdésben, azonban úgy tűnik, hogy végre lezárulhat a hosszú huzavona. A negyedik kerületiek honlapja megjegyezi, a tradicionális címer legyen egy új kezdet, az új alapok jelképe, mely egyben a régi értékek tiszteletét, az egységet és az összetartozást is képviseli.