Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb City-játékost igazolt az Arsenal – HIVATALOS

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal csapata hivatalosan bejelentette, hogy bajnoki riválisuktól, a Manchester Citytől leigazolták Olekszandr Zincsenkót. 

(Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

Hivatalossá váltak a hetek óta terjedő sajtóhírek, miszerint az Arsenal szerződtette a Manchester City csapatától Olekszandr Zincsenkót. Az Ágyúsok a közleményben csak annyit tudattak, hogy “hosszú távú” szerződést írt alá az ukrán védő, illetve egybehangzó sajtóértesülések szerint 35 millió euróért váltott klubot a játékost.

Zincsenko már átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon az Egyesült Államokban, ahová először a City előszezonjára érkezett, és ahol a londoni klub is tölti a nyári felkészülését.

“Nagyon örülünk Alex érkezésének. Ő egy olyan játékos, akit személyesen is jól ismerek és azután is követtem a karrierjét, miután elhagytam a Manchester Cityt. Alex egy nagyon jó képességekkel rendelkező játékos, akivel több opciónk lesz és rugalmasan tudjuk majd beilleszteni a keretbe is”

– nyilatkozta az Arsenal hivatalos oldalának a klub menedzsere, Mikel Arteta.

Az ukrán védő a második játékos, akit a londoniak a Cityből igazoltak a nyár folyamán, mivel már korábban bejelentették Gabriel Jesus érkezését is.

Zincsenko 2016 óta volt a Manchester City játékosa, és bár az első szezonját a holland PSV-ben töltötte kölcsönben, 2017 óta végig az első csapat tagja volt, ahol minden sorozatot figyelembe véve 127 mérkőzésen lépett pályára, ráadásul 2 gólt és 12 gólpasszt is jegyzett.