Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

19 éves jobbszélsővel erősíti meg a keretét a Chelsea – HIVATALOS

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea csapata hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy leigazolták az Olympique Lyontól Malo Gustót. 

(Photo by Catherine Steenkeste/Getty Images)

A Chelsea megerősítette, hogy szerződtette Malo Gustót az Olympique Lyon csapatától, azonban a szezon végéig még a franciáknál marad kölcsönben és majd csak nyáron csatlakozik a londoni klubhoz. A mindössze 19 éves jobbszélső egy 2030-ig szóló szerződést írt alá új csapatával, és a transfermarkt.com szerint 35 millió eurót fizettek érte a Lyonnak.

Bár a Lyon vezetősége még a héten is arról beszélt, hogy nem szeretnék eladni a fiatal játékost, úgy tűnik elfogadhatónak találták a Chelsea ajánlatát érte. A franciák a hírek szerint a Brighton jobbszélsőjét, Tariq Lamptey-t szeretnék elhozni majd a helyére.

Gusto a jelenlegi szezonban 15 mérkőzésen lépett eddig pályára a Lyonban, ám amióta 2021-ben felkerült a felnőttekhez, már 56 találkozón szerepelt és 6 gólpasszt is jegyzett. A 19 éves játékos jelenleg a francia U21-es válogatott tagja, ahol eddig 7 mérkőzésen kapott lehetőséget és egy gólt is szerzett már.