Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Halilovic, Messire emlékeztet!”

Davor Suker, az ősi rivális Real Madrid egykori horvát támadója úgy véli, hogy honfitársa, Alen Halilovic több szempontból is emlékeztet a Barcelona jelenlegi legnagyobb sztárjára, Lionel Messire.

www.veooz.com

Az 1998-as Világbajnokság gólkirálya, Davor Suker a jelek szerint nagyon hisz az ifjú Halilovic kvalitásaiban, ugyanis szerinte, ha a középpályás képes lesz tovább fejlődni, akkor ő lehet a következő Messi.

A 17 esztendős tinizseni a hírek szerint már mindenben megállapodott a katalán kirakatcsapattal, és a nyártól csatlakozhat is az utánpótlás bázishoz. Már, ha a FIFA ítélete ellenére egyáltalán mégis a Barcához szerződhet.

A lényeg azonban az, hogy bár horvát nevelőklubjánál, a Dinamonál már a felnőtt csapat egyik legnagyobb sztárja, a Barcánál még egy ideig az első csapat közelébe sem fog férni. Persze a horvát szövetség első embere, vagyis Suker ennek ellenére, a balkáni mentalitással felvértezve máris a legfelsőbb szintre vizionálja déli szomszédunk legnagyobb reménységét.

„Halilovic egy csillag. Messire emlékeztet. Ő még fiatal, de bízhatunk benne, mert ahogy a labdát kezeli, az nagyon jó. Az élet olyan, mint a Hold. Egyszer fent van, egyszer nincs. Remélhetőleg élvezheti majd a játékot Messivel, Xavival, és Iniestaval. A labdarúgásban sem lehet mindig a csúcson lenni.” – fejezte ki álmát, a kroát sportvezető.

Balogh József