Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Belépés az 500-asok klubjába?

A Bajnokok Ligája 1. fordulójában nem csak a Real Madrid érhet el klubtörténeti mérföldkövet, hanem az FC Barcelona is. Igaz, a katalán gárda jóval szerényebb mutatóval rendelkezik, lévén Messiék ma még „csak” az 500-as gólhatárt érhetik el, az európai kupaporondon.

www.fourfourtwo.hu

Tegnap este a Real Madrid csodát művelt, ugyanis Karim Benzema megszerezte a „Királyiak” 1000. találatát Európában. Ma este pedig az FC Barcelona készül egy szintén nagy tett elérésére klubszinten.

A „Blaugranas” ugyanis pillanatnyilag 498 gólnál jár, ami eddigi BEK/BL, KEK, UEFA-kupa szerepléseit illeti, a gárda históriájában. Gyanítható, hogy a Barca az 500-as szintet ma meg is fogja „ugorni”, lévén ellenfelük a Nou Campban, a ciprusi bajnok APOEL Nicosia lesz.

Hogy fokozzuk a statisztikákra érzékeny olvasóink izgalmát, eláruljuk, hogy a csapat sztárja, Lionel Messi szintén nagyon készül. Az argentin támadó ugyanis egy könnyen elképzelhető duplával megszerezné felnőtt karrierje (minden sorozatot, tornát figyelembe véve a Barcelonával, és hazája válogatottjával) 399., és 400. gólját.

Vajon ünnep lesz ma Barcelonában?

Balogh József