Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távoznak a Salzburg sztárjai, Gulácsi is mehet

Remek és mindenek előtt sikeres csapatot rakott össze a német sportigazgató Salzburgban, ahonnan a nagyobb sztárokat a Bayern elleni harcba hívja.

MK Desing

A Red Bull sportigazgatója, Ralf Rangnick komoly terveket sző. Két és fél év alatt egy nagyon erős, fiatalos és lendületes csapatot alkotott Salzburgban. A tavaly duplázó alakulat meghatározóbb játékosai azonban kezdik kinőni az osztrák Bundesligát. Őket semmiképen sem akarja elengedni Rangnick, hanem a Bundesliga 2-ben vitézkedő RasenBallsport Leipzigba viheti át. Két játékos távozása már biztos. A védelem közepéről André Ramalho nem hosszabbítja meg szezon végén lejáró kontraktusát és a középpályás Kampl is váltani fog.

Kevin Kampl és André Ramalho legkésőbb nyáron elhagyják a csapatot. Ramalho azért, mert lejár a szerződése, és nem akar hosszabbítani. Ezért legitim arról beszélni, hogy a Red Bull családban tudjuk-e tartani. Leipzig természetesen egy jó lehetőség lenne. Kampl szerződése még nem jár le, azonban jelezte, hogy nem akar egy negyedik szezont is Ausztriában játszani. Minden csapatnak jót tenne Németországban, ezért is téma ő Leipzigban. Ez persze attól függ majd, melyik osztályban fogunk játszani.” – nyilatkozta Rangnick.

Hogy milyet minőséget képvisel a két 22 éves tehetség a piaci érték is mutatja a teljesítmény mellett. A brazil Ramalho a Transfermarkt szerint 3 millió eurót ér, míg a szlovén középpályás 9 millió eurójával kiemelkedik az osztrák Bundesligából. Ha az RB Leipzig a télen is abban a helyzetben lesz, hogy minden esélye megvan a feljutásra, már januárban távozhat a duó Németországba.

Az osztrák válogatott Hintereggert már a Manchester Uniteddel is szóba hozták – sportnet.at

“Martin Hinteregger kapcsán is lassan felvetődik a kérdés, hogy megérett-e már a következő lépésre. Stankovic személyében egy kapus érkezik majd a csapathoz, Gulácsi esetében pedig már beszélhetünk arról, hogy másik együttesek le akarják majd őt igazolni, és azt kell kérdeznünk magunktól, hogy el akarjuk-e búcsúztatni a Red Bull családtól. Nála is sok múlik azon, hol játszik jövőre Leipzig. Nem állíthatom, hogy Péter biztos nem Salzburgban fog játszani a következőm szezonban, de azt sem, hogy ezt kizárnám.” – folytatta a német szakember.

A Leipzig ilyen tervekkel szinte biztosan feljut a Bundesligába, erről gondoskodni fog Ragnick. A Salzburg szurkolói azonban nem örülnek a komoly leépítésnek, hiszen az osztrákok nem a Red Bullnak, hanem a Salzburgnak szorítanak. A Leipzig ezzel a játékosállománnyal viszont az élen lehet majd a Bundesligában is. Ami szintén tényként kezelhető álláspontom szerint, hogy a felsorolt Ramalho, Kampl, Hinteregger és Gulácsi is Leipzigban kezdik meg a következő szezont.

Fogadj és nyerj milliókat kedvenc bajnokságaiddal a Tippmixpro Nyerő 5-ösben!

Galeß