Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája! – Íme a góllövőlista élmezőnye

Eltelt négy forduló a Bajnokok Ligája idei kiírásából, a góllövőlistán pedig alakulnak az erőviszonyok. Hatalmas előnyre tett szert Luiz Adriano, a Shakhtar gólgyárosa, könnyen lehet, hogy már most bezsebelte a gólkirályi címet, ám ezzel a kijelentéssel még csínján bánjunk , hiszen két forduló vissza van a csoportkörből. Ezt követően pedig jön az egyenes kieséses rendszer. Igaz itt már erősen rátolódik majd a mezőny. Az utóbbi években 9 találat nem lett volna elég a gólkirályi címhez, ám jó pár olyan szezont tudnánk mondani a századforduló óta, ahol ennyi, vagy kevesebb is elég volt. Nézzük, hogyan áll most a mezőny, kik a fő üldözők.

Kép Forrása: origo.hu

A 9 gólos listavezető:
Luiz Adriano (Shakhtar Donetsk)

A brazil támadó tripla annyi gólt jegyez a Bajnokok Ligájában, mint az ukrán pontvadászatban. Kedvenc ellenfele a BATE lett, a fehéroroszok már rettegik a nevét, ugyanis a boriszovi mesterötöst követően ukrán földön mesterhármast jegyzett, így kilenc találatából nyolcat a BATE-nak lőtt. Három gólját tizenegyesből szerezte, érdemein ez azonban nem csorbít. A helyzeteket be kellett lőni.

Az 5 gólos üldöző:
Benzema (Real Madrid)

A listavezető után Karim Benzema a legfőbb üldöző, a Real MAdrid francia támadója fantasztikus formában van, mind a La Ligában, mind pedig a Bajnokok Ligájában lövi a gólokat, játéka pedig egyre inkább lenyűgöző. A kritikus hangok el is hallgattak az utóbbi időben, korábban sok támadás érte a gallt, mondván nem királyi szintű támadó.

A 4 gólosok:
Brahimi (Porto), Jackson Martinez (Porto), Messi (Barcelona)

A Porto remekül hasít csoportjában, Brahimi és Matrinez egyaránt pazar formát mutat. Utóbbi akár előrébb is lehetne, ha nem ront büntetőt a legutóbbi mérkőzésen. A két nagyágyú Messi és Ronaldo egyenlőre “sehol sincsen”, a korábbi évek versenyfutása egyenlőre elmarad, ám lehet, hogy az egyenes kieséses szakaszra, majd csúcsosodik.

A 3 gólosok:
Alex Teixeira (Shakhtar Donetsk), Aubameyang (Dortmund), Cavani (PSG), Doumbia (CSZKA Moszkva), Gervinho (AS Roma), Huntelaar (Schalke 04), Immobile (Dortmund), Nani (Sporting CP), Ramos (Dortmund), Ronaldo (Real Madrid), Son Heung-Min (Leverkusen), Welbeck (Arsenal)

Rengeteg a mezőnyben a három gólos, köztük van Cristiano Ronaldo is, aki a Bajnokok Ligájában sokkalta szerényebben teljesít eddig, nem úgy a spanyol pontvadászatban, ahol tucatszám ontja a találatokat. A Dortmudn támadói igen testvériesek, Aubameyang mellett a két újonc Immobile és Ramos is háromszor tudott eredményes lenni. A PSG-t Cavani repíti Ibra hiányában, míg a Manchester Cityt a CSZKA támadója Doumbia sanyargatta az utóbbi játéknapokon. Nani régi önmagát idézi a Sporting színeiben, fel is kaptak azon hírek, mely szerint Van Gaal sajnálja eladását és már próbálja visszaforgatni a folyamatot. Gervinho egyenlőre a Roma leggólerősebb játékosa, míg Welbeck az Arsenal színeiben mesterkedik. A Leverkusen új gólfelelőse Son Heung-Min.

Fogadj és nyerj milliókat kedvenc bajnokságaiddal a Tippmixpro Nyerő 5-ösben!

Arrow