Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Továbbrepeszt a Fiorentina; Vereség ellenére boldog Legia

Nem úgy, mint a Bajnokok Ligájában, az Európában igazi izgalmak várják, várták ma este is a futball rajongóit. Plusz öröm, hogy a második számú európai kupasorozatban néggyel több csoport van. Nézzük meg, hogy mire mentek ma a K, és az L csoport tagjai!

www.polskieradio.pl

Európa Liga csoportkör – 5. forduló
K csoport
Guingamp – Fiorentina
A már továbbjutott Fiorentina a francia kiscsapat otthonában harcolta ki a csoportelsőséget. A K csoportbeli, igazi feladatát már a negyedik játéknapon letudó firenzeiek végül komoly fegyverténnyel a zsebükben dőlhetnek eztán véglegesen hátra. Vincenzo Montella tanítványai ugyanis már az első félidő végén emberhátrányba kerültek, ám mégsem adták le teljesen, addig megszerzett kétgólos előnyüket.
Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Guingamp a találkozó utolsó pillanataiban egy pillanatig azt hihette, hogy kiharcolta a döntetlent. Azonban a játékvezető érvénytelenítette les címén Mustapha Diallo találatát.
A vereséggel a Guingampra kemény feladat vár az utolsó körben, amikor ugyanis a PAOK-kal játszanak ki-ki meccset, a második helyért.
Végeredmény: 1-2
Gólszerzők: Beauvue (45. perc-büntetőből), illetve Marin (6.), Babacar (13.)
Kiállítva: Basanta (44. perc)

Dinamo Minszk – PAOK Szaloniki
A szaloniki együttes az utolsó pillanatokban harcolta ki a győzelmet, és az azért járó három pontot, így pedig pontegyenlőséggel ugrott fel a második helyre. A Dinamo számára már biztosan véget ér az európai kaland, míg a görögök a már fentebb említett ki-ki meccs miatt izgulhatnak.
Végeredmény: 0-2
Gólszerző: Athanasiadis (82., 89. perc)

L csoport
Lokeren – Legia Varsó
A nyáron, a Bajnokok Ligája selejtezőjéből botrányos körülmények között kieső Legia már egy minden mindegy meccsen kapott ki Belgiumban, a távolról sem világverő Lokeren otthonában. A hazaiak méltó ellenfélnek bizonyultak, ugyanis a varsói gárda megszokott bátor játékát hozta, ám a lelkes belgák korán megszerzett vezetése végül elég lett a győzelemhez.
A Lokeren győzelme ellenére mégsem örülhetett igazán, mert már nem juthat tovább…
Végeredmény: 1-0
Gólszerző: Vanaken (7. perc)

Trabzonspor – Metaliszt Harkiv
… nem juthat tovább bizony, a szerény kis Lokeren. Ugyanis a Trabzonspor már biztosan az első, vagy a második helyen végez az L jelű négyesben. A török csapat ugyanis, még ha nem is játszi könnyedséggel, de megverte a még mindig nullapontos pofozógépet, az ukrán Metalisztet.
Végeredmény: 3-1
Gólszerzők: Belkalem (36. perc), Ekici (87.), Yilmaz (90+5.), illetve Homenyuk (68.)
Kiállítva: Medjani (77. perc)

Balogh József