Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolics újból betalált, tovább menetel a Chicago! – videóval

Az MLS-ben, vagyis az észak-amerikai profiligában ezúttal “csonka” fordulót rendeztek a hétvégi válogatottbeli fellépések miatt. Viszont magyar vonatkozást tekintve igencsak fontos volt az egyik találkozó a mostani három közül, ugyanis Nikolics Nemanja klubja, a Chicago Fire is a pályán volt, ráadásul támadónk góllal járult csapata sikeréhez az elmúlt este folyamán! Emellett mára virradó hajnalban a Kansas botlott, míg a 2015-ös bajnokcsapat a tavalyi alapszakaszt megnyerő klubbal vívott rangadót.

IMG_20170611_085101

Solignac és Nikolics szállították a Chicago Fire újabb sikerét! (forrás: twitter.com/niko_nemanja)

A Chicago Fire a “szeles városban” vágott vissza az újonc Atlanta Unitednek a szezon eleji (4-0) idegenbeli vereségéért. Nikolicsék a legjobbak ezzel már a ligában idén a hazai meccseket tekintve úgy, hogy kevesebbszer is léphettek pályára a Toyota Parkban, mint például az ebben az összevetésben őket követő Orlando otthoni környezetben!

A 14. minutumban kis híján Nikolics köszönt be, de ekkor még fellélegezhettek a vendégek, a labda épphogy elszállt a kapufa mellett! Ezután viszont az Atalanta először a 29. percben adta meg magát, amikor is Accam passzából Solignac szerzett vezetést a Fire számára. Az asszisztot jegyző játékos szépen cselezte ki a kapust, majd tette társának a labdát, akinek könnyű volt a befejezés (1-0)!

Hiába volt kevesebbet a labda a haziaknál, hatékonyabb, veszélyesebb, és jobb volt a chicagói alakulat.

Az a chicagói alakulat, amely egy kezezés miatt jutott a 70. percben büntetőhöz, a labda mögé pedig Nikolics állt, a magyar támadó könnyedén értékesítette is a büntetőt, ezzel már 12. szezonbeli gólját megszerezve, és megerősítve vezető helyét a góllövőlistán (2-0)!

Nikolicsnak köszönhetően ki is alakult a végeredmény, tovább szárnyal tehát a magyar csatár a Fire-rel karöltve: a Chicago bajnoki góljainak a felét Niko szerezte, kinek klubja zsinórban hatodjara nyert hazai pályán (ahol 8 meccsből csak egyszer ikszelt idén, a többin győzött), összességében pedig már hét bajnoki óta veretlen! Nikolicsék ráadásul már csak egy pontra vannak másodikként az éllovas Toronto csapatától a Keleti Főcsoportban!

MLS
Chicago Fire – Atlanta United • 2-0 (1-0)
Helyszín: Toyota Park – 18.453 néző
Gólszerzők: Solignac (29.) Nikolics (70. – büntetőből), ill.


A Sporting Kansas City hazai pályán a Montreal Impact ellen nyert helyzetből jutott el csupán a pontszerzésig.

A hazaiak Gerso révén már a 24. percben vezettek, és az első játékrészben végig nagy fölényben játszottak minden tekintetben. Ezek után a mérkőzés hajrájában Mancosu egyenlített, majd megfogyatkozott Duvall kiállítása miatt a Montreal, de ez már nem befolyásolta a bajnoki további történéseit. Így meglepetésre csak ikszelt a Kansas, amely egy nyert meccset engedett ki a kezei közül.

Annak ellenére, hogy csak egy pontot szerzett, továbbra is nyugaton az élen áll a Kansas, míg a Montreal keleten így is a mezőny hátsó szekciójában, a kilencedik pozíciót foglalja el.

Sporting Kansas City – Montreal Impact • 1-1 (1-0)
Helyszín: Children’s Mercy Park – 20.334 néző
Gólszerzők: Gerso (24.), ill. Mancosu (82.)
Kiállítás: – , ill. Duvall (86.)

https://youtu.be/u859keHYndg


Késő hajnalban magyar idő szerint még hátra volt egy meccs, méghozzá a 2015-ös bajnok, és a tavalyi alapszakasz győztesének a meccse! A Portland Timbers tehát az FC Dallast fogadta.

A hazaiak Adi duplája révén győztek 2-0-ra! A Portland gólvágója az első, valamint a második félidőben egyaránt betalált, ezzel a sikerével pedig nyugaton a Timbers egy ponttal a texasi ellenfele elé került a tabellán, és úgy fest, kezd magára találni a tavaly előtti bajnokcsapat! A Portland ráadásul az éllovas Kansastől is csak két pontra áll másodikként, míg a Dallas jelenleg a negyedik.

Portland Timbers – FC Dallas • 2-0 (1-0)
Helyszín: Providence Park – 21.144 néző
Gólszerzők: Adi (32., 72.), ill.

https://youtu.be/NhwLj8LqU10

Nagy Dávid