Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Transzferzóna: Dortmundból érkezett védő az Arsenalhoz – hivatalos

Tovább erősítette védelmét az Arsenal, amely a német élvonalból szerződtette Sokratis Papastatopouloszt.

Belehúzott az Arsenal, amely a mögöttünk hagyott idényben hatodik helyen végzett a Premier League-ben. A londoniak korábban megszerezték a Juventustól Stephan Lichtsteinert, illetve a Bayer Leverkusentől Bernd Lenót, most pedig megegyeztek a Borussia Dortmunddal a hetvenkilencszeres görög válogatott Sokratis Papastathopouloszról. A 29 esztendős védőt 19 millió euróért igazolták le a német klubtól, s nem kerül ismeretlen közegbe, hiszen a korábbi csapattársai közül Henrikh Mkhitaryan és Pierre-Emerick Aubameyang is az „Ágyúsok” futballistája. A középső védőként futballozó görög játékos 2013-ban került a Brementől Dortmundba, ahol egyszer nyerte meg a német kupát, korábban pedig volt olasz bajnok és kétszer nyert német szuperkupát. Sokratisé lesz az ötös számmal ellátott dressz Londonban.

Michael Zorc, a BVB sportigazgatója is sok sikert kívánt a játékosnak: „A karrierje további részére sok sikert kívánunk, és köszönjük a sok éves szolgálatot, melyet klubunknak tett.”

Sokratist nemcsak az Arsenal kereste, korábban szó volt a Manchester United érdeklődéséről is, végül a londoniak mellett tette le voksát. Unai Emery így harmadik nyári igazolását is letudta, a legfontosabb szempont azonban kétségtelen, hogy Sven Mislintat lett az „Ágyúsok” sportigazgatója.

Ide kapcsolódik, hogy a londoni együttes továbbra sem tett le Lucas Torreira megszerzéséről, ahogyan a világbajnokságon feltűnő francia Pavardról, illetve képben van a portugálokkal a nyolcaddöntőben búcsúzó Gelson Martins is.