Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A válogatott pontos Eb-selejtezős programja

Vasárnap délben eldőlt, hogy Horvátországgal, Walessel, Szlovákiával és Azerbajdzsánnal került egy csoportba a magyar válogatott az Eb-selejtezőkön. Az ötös erejéről sokat elmond, hogy négyen is az előző Eb-n részt vettek (köztük a magyarok is). Előzetesen azt lehet mondani, hogy meglehet a második hely, de akár az ötödik is…

Miután a csoportba csak öt csapatot sorsoltak így fiainknak egy-egy körben szabadnapja lesz, így a szeptemberi és novemberi időpontoknál lett egy szabad. Itt jó eséllyel edzőmeccsen próbálkozhat Marco Rossi, különben ugyanúgy csak tíz meccsen játszanának focistáink, mint 2018-ban. Az olasz kapitány a Nemzetek Ligájában próbálkozhatott ősszel, ahol végül a négyes második helyét szerezte meg, megelőzve a görögöket és az észteket, de a finnek mögött maradva.

Az Eb-selejtező a megújuló kvalifikációs szabályok miatt mindössze nyolc hónapig tart. Az öt ötcsapatos és öt hatcsapatos csoportból az első két-két helyezett jut ki a kontinensviadalra, amelynek 12 ország 12 városa ad otthont, köztük Budapest. A magyar fővárosban három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerül sor.A mieink Szlovákiával kezdenek Pozsonyban március 21-én (érdekesség, hogy egykor magyar terület volt ugyebár Felvidék, s így Pozsony is magyar város volt), majd Horvátországot fogadják Dzsudzsák Balázsék. (szintén egykori magyar területek…)

A magyar válogatott 2019-es Eb-selejtezőinek időpontjai:
március 21.: Szlovákia–Magyarország
március 24.: Magyarország–Horvátország
június 8.: Azerbajdzsán–Magyarország
június 11.: Magyarország–Wales
szeptember 9.: Magyarország–Szlovákia
október 10.: Horvátország–Magyarország
október 13.: Magyarország–Azerbajdzsán
november 19.:
Wales–Magyarország

A selejtezőt követően a kijutásról lemaradó csapatok közül a Nemzetek Ligájában elért helyezések alapján további 16 válogatottnak lesz esélye kiharcolni az Eb-részvételt a rájátszásban, közülük négyen lesznek résztvevői az Európa-bajnokságnak.