Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Botrány Monacoban: Lelépett a volt Barca-csillag!

Igaz, azóta már vissza is tért csapatához Éric Abidal, a korábban az FC Barcelonában is megfordult balhátvéd. A hányattatott sorsú játékos tegnap, a Lille elleni bajnoki rangadó előtt hagyta faképnél kenyéradóját.

www.thefa.com

A Monaco pedig 1-1-es döntetlent játszott, ami lényegében végleg szertefoszlatta a bajnoki címről szőtt álmokat, lévén a „Hercegségbeliek” ezzel a remivel már tízpontos hátrányban vannak, az éllovas címvédővel, vagyis a Paris Saint-Germainnel szemben. Miközben már csak nyolc játéknap van hátra, a Ligue 1 idei kiírásából.

Claudio Ranierinek pedig az ilyen nehéz időkben lenne igazán szüksége minden játékosára, főleg a tapasztaltakra, mint Abidalra is. Igaz, a nyáron, a Barcától érkezett bekk az utóbbi időben nem sokat játszott, előbb betegség, majd formahanyatlás miatt.

És az ugyan továbbra sem világos, hogy miért hagyott maga mögött csapot-papot vasárnap, Abidal ma már edzésre jelentkezett a Monaconál. Ám a nagy „visszatérés” előtt, még Ranieri mester is nyilatkozott egy olyan semmitmondót, hogy talán bölcsebb lett volna, ha csöndben marad:
„Velünk volt, majd elhagyott minket. Nem volt ott a padon. Elment. Ez az Ő döntése volt. Pedig már visszatért a fizikai ereje. Volt egy jó hete. Minden nap edzett, de én inkább mást játszattam helyette. Nincs ezzel problémám. Ez az Ö problémája, nem az enyém. Tudom, hogy otthon volt. Nem maradt a mérkőzésre. Ha baja van, majd megvitatjuk a klubbal. Csak tudni akarom, hogy miért hagyott el Minket.” – dohogott a döntetlen után, az akkor még informálatlan (vagy csak titkolózó) Ranieri.

Azonban ma már minden a régi kerékvágásba került. Igaz, a konfliktus részletei, miértjei továbbra sem ismertek. Annyi bizonyos csak, hogy Abidal újra edz a társakkal, akiktől, a szurkolókkal egyetemben kért bocsánatot, a tegnapi kilengésért.

Balogh József