Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: „Neymar csak egy áldozat”

Johan Cruyff a mostani szezonban már nem egyszer köszörülte a nyelvét szeretet csapatán, az FC Barcelonán. A kritikus idényt produkáló „Gránátvörös-kékek” egykori legendás játékosa, és edzője többször kritizálta a klub játékospolitikáját, ahogy tette azt a minap is.

A holland mágus úgy érzi, hogy a Barca vezetősége az idény közbeni hatalomátvétel miatt még inkább kevésbé tudja kezében tartani az irányítást, ezt pedig többek között a Messi család is igyekszik kihasználni. Lionel papája ugyanis még borsosabb fizetést igyekszik kiharcolni, az így is minden évben hosszabbító fiacskájának.

Az ügy hátterében állítólag féltékenység húzódik meg, ugyanis a tavaly szerződtetett Neymar közel annyit keres, mint Messi, és sokkal többet, mint bárki más a csapatból. A brazilt még Xavi, és Iniesta jelenlegi bérénél is magasabb fizetésért sikerült a Nou Campba csábítani.

Cruyff azon a véleményen van, hogy a kialakult helyzet természetesen nem Neymar hibája, lévén ő csak egy „áldozat”, a játékospiac elharapódzó szélsőségeit illetően.
„Messi hosszabbítása olyan, mint amikor a repedéseket befedik, mert minden szem rajtuk volt a Neymar-helyzet miatt. De mi a helyzet a többi játékossal, mint Xavi, aki szintén megaott mindent a Barcának? Ez nem Neymar hibája: ő az áldozat, nem is akarom lejáratni őt. Az ügynöke nem cselekedett helyesen.” – sommázta a borús képet, a legenda.

A hírek szerint Leo Messi 2019-ig tolhatja ki jelenlegi kontraktusát a Barcával, amely szezononkénti 20 millió eurós bért adna számára.

Balogh József