Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Crystal Palace otthonában égett meg a Spurs

A Premier League 21. forduló szombati játéknapjának zárásán a legutóbb a városi rivális Chelsea ellen hengerlő Tottenham ismét a fővárosban lépett pályára, de most idegenben, a Crystal Palace otthonában.

Puncheon találata győzelmet ért a hazaiaknak(forrás: premierleague.com)

Crystal Palace – Tottenham Hotspur 2-1 (0-0)
Helyszín:
Selhurst Park
Vezette: Anthony Taylor
Gólszerzők: Kane (49′), Gayle (69′ – büntetőből), Puncheon (80′)
Sárga lap: Towsend (25′), Bannan (37′), Dann (45+1′), Puncheon (77′), Campbell (90+3′), Fazio (90+3′), Guerdioura (90+3′)

Crystal Palace: Speroni – Ward, Delaney, Dann, Kelly – Bannan (Guedioura 46′), Ledley, McArthur – Gayle (Campbell 87′), Murray, Puncheon

Tottenham Hotspur: Lloris – Walker, Fazio, Verthongen, Rose – Stambouli (Soldado 75′), Dembele – Towsend (Capoue 69′), Eriksen, Chadli – Kane

A mérkőzés első 45 percének a feléig várni kellett a találkozó első említésre méltó eseményére. A 22. percben a Tottenham került helyzetbe, amikor Walker Eriksenhez tálalt, de utóbbi lövése kicsivel a kapu mellé ment. A 36. minutumban azonban már a hazaiak előtt adódott lehetőség, és szükség volt Lloris nagy mentésére Murray próbálkozását követően. A labda laposan ment kapura, de a francia hálóőr megmentette csapatát a góltól. Az első játékrész során több komoly lehetőség nem adódott egyik csapat előtt sem, így kialakult a 0-0-ás félidei eredmény. Ez a játékrész jobbára a Tottenham mezőnyfölényéről szólt (39-61%), de a kaput mindkét klub csak egyszer találta el, annak ellenére, hogy a hazaiak többször lőtték el a labdát.

A második félidő nagyszerűen kezdődött a Tottenham számára, hiszen a Chelsea ellen parádés teljesítményt nyújtó Kane most is eredményes tudott lenni. A büntetőterület szélére Chadli ívelt, ahol érkezett a társ, majd kegyetlenül kihasználta az előtte adódó helyzetet (0-1). A bekapott góltól viszont nem zuhant össze a Palace, s Kane gólja után három perccel már a hazaiak akciója zárult lövéssel. Gayle kapáslövése középre tartott, és ismételten óriási védést kellett bemutatnia a Tottenham francia válogatott hálóőrének. A következő fontos esemény a 68. percben következett be, amikor Stambouli követett el szabálytalanságot csapata tizenhatosán belül. A labda mögé Gayle állt, és ezen lövése már a kapuban landolt, ezzel kiegyenlítve az eredményt (1-1). Gayle vezényletével továbbra sem állt le a hazai együttes, s Puncheon tíz perccel a rendes játékidő letelte előtt megfordította a meccset, vezetést szerezve csapatának. A vezető találat szerzője labdaszerzés után rögtön megcélozta Lloris kapuját, ami a hazaiak számára jó döntésnek bizonyult (2-1). A 90. perchez érve a negyedik játékvezető 6 perc hosszabbítást jelzett, de csak egy minutummal később fújta le a bíró a bajnokit, viszont több gól és helyzet már nem született, így az FA-kupa siker után újra győzni tudott Alan Pardew új csapata, de ezúttal nagyobb skalpot gyűjtött be a Palace, mint a kupafordulóban. A Tottenham pedig a Chelsea elleni siker után nem tudott újból három pontot, de még csak pontot sem szerezni. A Spurs így lecsúszhat az ötödik helyről is, viszont a Palace két döntetlen után tudott nyerni most, ezzel pedig ellépett a kiesőktől, s már a fordulót a 15. pozícióban zárja.

Nagy Dávid