Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolásfigyelő: Aubameyang kérői

A világ egyik legjobb formában lévő támadója jelen pillanatban a Borussia Dortmund gólfelelőse, a gaboni válogatott Pierre-Emerick Aubameyang. A gólok és a remek forma remek sajtóvisszhangot, egyre több figyelmet és kérőket eredményez. Újabb sága van kialakulóban, az utóbbi években Götze, Lewandowski és Reus esetében is emlékezhetünk sok-sok pletykára, a történésekkel a tényekkel pedig bizonyára mindenki tisztában van.

3000

Nincsen egyszerű helyzetben a BVB, ugyanis a klub nem tartozik a legtehetősebb csapatok közé, ezáltal pedig kiszolgáltatott a pénzügyi színtéren. Nem tud olyan vonzó kontraktust ajánlani játékosainak, mint az esetleges kérők. Itt jön képbe az adott játékos klubhűsége, pénzéhsége s egyénre szabottan a motivációs gondolkodásmódja.Az előttünk álló hetekben, hónapokban, s ha nem is a téli átigazolási szezonban, de nyáron választ kapunk arra, hogy Aubameyangra a fent említettek miként vonatkoznak.

Hol van már a tavalyi hó…

Na és hol van a tavalyelőtti és az azelőtti, avagy az AS Monaco és az AC Milan klubvezetői most foghatják a fejüket, hogy anno nem ismerték fel a gaboniban rejlő lehetőséget, s ingyen vagy éppen aprópénzért túladtak rajta. Hol vannak már a St. Etienne színeiben eltöltött évek, s hol van már az a jeles dátum, amikor Aubameyang 13 millió euró ellenében a BVB játékosa lett.

2013/2014, avagy az első szezon a Dortmund színeiben: 48 mérkőzés – 16 gól – 5 gólpassz
2014/2015
, a szezon amikor már tudni lehetett, csillag születik: 46 mérkőzés – 25 gól – 11 gólpassz
2015/2016, avagy a jelen, egy klasszis kiteljesedése: 21 mérkőzés – 23 gól – 5 gólpassz

S, itt meg kell jegyeznünk, hogy még a szezon felénél sem járunk. A fejlődés megkérdőjelezhetetlen, Pierre-Emerick Aubameyang a Borussia Dortmund húzóemberévé lett, ez pedig magában hordozza a problémát, melyet kérők címszó alatt aposztrofálhatunk.

Pierre-Emerick-Aubameyang22-620x349

A gond és a pénz együtt jár

Sok-sok pletyka kering az internet éterében, megéri az ember kiszűrni a komolyabbnak tetszőket, illetve azokat, melyek több forrásból vannak megerősítve. Illetve azért tudni lehet, hogy a nemzetközi sajtóorgánumok közül melyik mennyire megbízható. Aubameyang révén most három klubot szeretnénk kiemelni, avagy az FC Barcelona, az Arsenal és a Chelsea is kacérkodik a támadó megszerzésének gondolatával.

Barcelona: A katalánokat gyakorlatilag ki is lehet húzni gondolatban, nehéz elképzelni, hogy a Messi – Neymar – Suarez trió mellett még egy ilyen kvalitásokkal bíró labdarúgót foglalkoztatna a klub. Addig, míg ők hárman a Barca alkalmazásában állnak, aligha érkezik Aubameyang léptékével bíró csatár. Persze soha se mond, hogy soha, a labdarúgásban minden megtörténhet, a pénz nagy úr, s a tényt ne feledjük, Enrique mindenáron támadót akar venni, ugyanis Munir és Sandro nem felel meg a klub kvalitásainak. Hiába, Alexis Sanchez és Pedro azért magasra tette azt a bizonyos szintet.

Arsenal: Az Emiratesben kulcskérdés, hogy tud-e Wenger minőségi támadót igazolni. Ezen múlhat a szezon, az, hogy végül hosszú idő után sikerül-e visszaülni a Premier League trónjára. Giroud önmagában kevés befejezőcsatárként. Noha, a transfermarkt.de az Ágyúsokat nem említi, több angol sajtóorgánum is foglalkozott már a lehetőséggel, s azt is megemlítik, hogy londoni belháborúvá nőheti ki magát az Aubameyang ügy…!

Chelsea: Nem csak az Emiratesben, de a Stamford Bridgen is szívesen látnák a gabonit. A legfrissebb hírek szerint Mourinho igen jelentős összegeket mozgatna meg az ügy  érdekében. Hajlandó megfizetni a klubot, s olyan kontraktust kínálni a játékosnak, melyen sokan nem gondolkoznának el. Halkan megjegyezzük, hogy rá is férne az erősítés a londoni kékekre, Pedro és Diego Costa jelenleg együtt nem ér egy fél sztárcsatárt sem.

Őszi Ádám