Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gólzáporral búcsúzott az idénytől a Lazio és a Fiorentina – videóval

Miroslav Klose utolsó mérkőzésén betalált, mégis lemosták a Laziót saját pályáján, pedig még Senad Lulic is szépségdíjas gólt szerzett. A Viola így legalább szépen fejezte be a szezont, de ebben mindenképp több volt. 

Lazio - Fiorentina 2-4

Lazio – Fiorentina: 2-4
Gólszerzők: Lulic (2.), Klose (bün. 79.) ill. Vecino (31., 70.), Bernardeschi (39.), Tello (45.)
Helyszín: Stadio Olimpico, Róma
Sárga: – ill. Costa (89.)
Piros:

Lazio: Marchetti – Konko, Bisevac, Gentiletti, Lulic – Onazi (Mauri 84.), Cataldi (Milinkovic-Savic 60.), Parolo – Candreva (Felipe Anderson 68.), Klose, Keita Baldé Diao – Vezetőedző: Simone Inzaghi

Fiorentina: Lezzerini – Tomovic, Rodriguez, Astori – Bernardeschi, Badelj, Vecino (Tino Costa 80.), Alonso (Roncaglia 29.) – Tello (Kalinic 84.), Mati Fernández, Zárate – Vezetőedző: Paulo Sousa

Nem kellett sokáig várni az első találatra, egy röviden kifejelt szögletet Lulic átvett, majd elemi erővel bombázott gyengébbik lábával a rövid felsőbe. Lezzerininek ezután le kellett kapnia Klose lábáról a labdát, majd Zárate egyenlíthetett volna azok után, hogy a hazaiak lescsapdája besült, azonban mellé lőtt. Marcos Alonsót vállsérülése miatt le kellett cserélni a 29. percben, Roncaglia érkezett a helyére, kisvártatva pedig Candreva növelhette volna az előnyt. Ehhez képest a Fiorentina egyenlített, Fernández levágódó lövését küldte egyből vissza Vecino egyenesen a bal alsó sarokba. Innentől szemtanúi lehettünk ahogy a Viola lerohanja a rómaiakat, a 39. percben Tello visszagurított labdáját lőtte szépen a kapuba Bernardeschi, aztán meg fordított volt a szereposztás, az olasz indításával lépett ki a spanyol a félpályánál, így nem volt lesen, és egészen a kapuig gyalogolt vele.

A második játékrész már kevesebb eseményt hozott, de így is láthattunk egy Bernardeschi kapufát, valamint még két gólt. A 70. percben az egész szezonban egyetlen egy találatot sem jegyző Vecino másodjára volt eredményes az este folyamán, amikor remekül játszott össze Mati Fernándezzel, és a léc alá bombázott. A Sasoknak összejött a szépségtapasz, Gonzalo Rodriguez buktatta Lulicot a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig az utolsó Laziós meccsét játszó Klose értékesítette. A német még a hajrában szerezhetett volna még egyet, ekkor viszont nem talált kaput.

Tereh Balázs