Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa America: Bemutatjuk a D csoport résztvevőit

Már csak párat kell aludni a centenáriumi 2016-os Copa America nyitányáig, melynek házigazdája ezúttal rendhagyó módon az Amerikai Egyesült Államok lesz. Több irányból közelítjük meg az Európa-bajnoksággal egybeeső kontinenstornát, legek, statisztikák és érdekességek mellett történelmi visszatekintő és stadionmustra rovattal is jelentkezünk, jelentkeztünk. Ezúttal jöjjön a jelenkori főszereplők bemutatása, avagy egy négy részes cikksorozat keretein belül a résztvevők, a keretek és amit tudni érdemes. Íme a D-csoport!

Copa America legek, érdekességek:
– Éremtábla, melyet nem Brazília és Argentína vezet
– Copa America: Játékosok, legek és legendák
– Copa America: A legnagyobb vesztesek, arany nélküli legendák

Copa America történelem:
– Így született a Copa America
– Copa America: Brazília fénykora
– Copa America: A brazil hegemónia megtörése
– Copa America: Ez történt tavaly

Csoportok, résztvevők bemutatása:
Íme az A-csoport résztvevői
Íme a B csoport résztvevői
Íme a C csoport résztvevői

Helyszínek és stadionok:

Seattle, Santa Clara, Philadelphia, Chicago, Orlando, Houston, Glendale, Pasadena

Screen-Shot-2016-02-22-at-08.51.57

Argentína

A jelenlegi világelső nemzeti csapat szokásához  híven bivaly erős kerettel fog megérkezni a tornára. Nagyobb hiányzójuk talán Paulo Dybala lehet. Az ifjú csillag nagyszerű szezon futott a Juventusban, azonban helyette Ezequiel Lavezzi került be a válogatottba. Nagy kérdés, hogy mg tudja-e törni azt a pech sorozatot a gárda, ami már több nagyobb kontinens viadalon keresztül is kísérte őket. Mégpedig, hogy ne másodikak legyenek, hanem végsp győzelmet tudjanak ünnepelni. Mind a VB mind, legutóbbi Copa döntőt is elveszítették. Érdekessége lesz a csoportnak, hogy pont az ellen a Chile ellen fognak játszani, akik megverték anno őket. Még mielőtt még elsiklanánk a sérültek felett, jelenleg egy hiányzója van válogatottnak, ő pedig nem ki más lehetne, mint Lionel Messi…

Szemeket a keretre:

Kapusok: Mariano Andújar (Estudiantes La Plata, ARG), Nahuel Guzmán (Tigres UANL, MEX), Sergio Romero (Manchester United, ENG)

Védők: Victor Cuesta (Independiente, ARG), Ramiro Funes Mori (Everton, ENG), Jonathan Maidana (River Plate, ARG), Gabriel Mercado (River Plate, ARG), Nicolás Otamendi (Manchester City, ENG), Marcos Rojo (Manchester United, ENG), Facundo Roncaglia (Fiorentina, ITA)

Középpályások: Éver Banega (Sevilla, ESP), Lucas Biglia (Lazio, ITA), Augusto Fernández (Atlético Madrid, ESP), Matías Kranevitter (Atlético Madrid, ESP), Javier Mascherano (Barcelona, ESP),  Javier Pastore (Paris Saint-Germain, FRA)

Támadók: Sergio Agüero (Manchester City, ENG), Gonzalo Higuaín (Napoli, ITA), Erik Lamela (Tottenham Hotspur, ENG), Ángel Di María (Paris Saint-Germain, FRA), Nicolás Gaitán (Benfica, POR), Ezequiel Lavezzi (Hebeir China Fortune, CHN), Lionel Messi (Barcelona, ESP)

Chile

A címvédő. A bajnok. Dél-Amerika jelenlegi királya. Még sorolhatnánk a jelzőket. A legutóbbi Copán minden focirajongó szívét elnyerték, elképesztő agresszív és okos játékukkal, nagyszerű cseleikkel, kényszerítőikkel. Valami hasonlót várunk el tőlük most is. Igaz, az edző nem ugyan az már, de a keret többségében megegyezik a 2015-s győztesével. Pályán fogjuk látni Vidalt, Sanchezt az ollózások koronázatlan királyát, Pinillát. Mit ad Isten egy csoport kerültek Argentínával így rögtön belecsaphatnak a lecsóba és meg is tudják mutatni nekünk nézőknek mire hivatott a mostani gárda. Egyértelmű esélyesnek tartjuk a végső győzelemre őket.

Utazó tagok:

Kapusok: Claudio Bravo (Barcelona, ESP), Johnny Herrera (Universidad de Chile, CHI), Christopher Toselli (Universidad Católica, CHI)

Védők: Jean Beausejour (Colo-Colo, CHI), José Pedro Fuenzalida (Universidad Católica, CHI), Mauricio Isla (Marseille, FRA), Gonzalo Jara (Universidad de Chile, CHI), Gary Medel (Inter Milan, ITA), Eugenio Mena (São Paulo, BRA), Enzo Roco (Espanyol, ESP)

Középpályások: Charles Aránguiz (Bayer Leverkusen, GER), Marcelo Díaz (Celta de Vigo, ESP), Matías Fernández (Fiorentina, ITA), Pedro Pablo Hernández (Celta de Vigo, ESP), Arturo Vidal (Bayern Munich, GER), Erick Pulgar (Bologna, ITA), Francisco Silva (Chiapas, MEX)

Támadók: Nicolás Castillo (Universidad Católica, CHI), Fabián Orellana (Celta de Vigo, ESP), Maurico Pinilla (Atalanta, ITA), Edson Puch (LDU Quito, ECU), Alexis Sánchez (Arsenal, ENG), Eduardo Vargas (Hoffenheim, GER)

Bolívia

Mondhatni, hogy nincs könnyű helyzetben a gárda. Egy csoportba került a jelenlegi világelső argentinokkal és a címvédő chileiekkel. Az elmúlt években nem sok babér termett a csapatnak a tornákon. Ugyanis a legjobb eredményét még 1997-ben szerezte amikor döntős volt, de aztán alulmaradt az akkori Brazil válogatottal szemben. Mindenesetre most  is egy hatalmas bravúr kellene, már a csoportból való továbbjutáshoz. A keret legnagyobb része otthon, vagy az amerikai ligában játszik így európai szurkolóknak nem valószínű, hogy valaki is ismerős lesz.

A kerettagok: 

Kapusok: Carlos Lampe (Sport Boys, BOL), Rómel Quiñónez (Bolívar, BOL), Guillermo Viscarra (Oriente Petrolero, BOL)

Védők: Diego Bejarano (The Strongest, BOL), Marvin Bejarano (Oriente Petrolero, BOL), Nelson Cabrera (Bolívar, BOL), Ronald Eguino (Bolívar, BOL), Luis Gutiérrez (Ironi Kiryat Shmona, ISR), Mario Saavedra (Bolívar, BOL), Edward Zenteno (Wilstermann, BOL)

Középpályások: Pedro Azogue (Oriente Petrolero, BOL), Jhasmani Campos (Kazma, KUW), Raúl Castro (The Strongest, BOL), Carmelo Algaraña (Petrolero, BOL), Cristhian Machado (Wilstermann, BOL), Alejandro Meleán (Oriente Petrolero, BOL), Fernando Saucedo (Wilstermann, BOL), Martín Smedberg-Dalence (Goteborg, SWE), Wálter Veizaga (The Strongest, BOL)

Támadók: Juan Carlos Arce (Bolívar, BOL), Yasmani Duk (New York Cosmos, USA), Bruno Miranda (Universidad de Chile, CHI), Rodrigo Ramallo (The Strongest, BOL)

Panama

Nehéz róluk írni, hiszen Európában nem sokan tudják még azt sem, hogy van válogatottjuk. Ellenben ez nem jelenti azt, hogy rosszul képzett labdarúgók lennének.  A volt kolumbiai vezetőedző Hernan Dario Gomez irányítja őket. Ez pedig azt jelenti, hogy nem a védekezésükről lesznek híresek, hanem a lendületes, sok futással járó intenzív játékukról. Hogy tudom ezt a kijelentést garantálni? Persze, hogy nem! Az edző múltja azonban erre enged következtetni.

A csapat:

Kapusok: José Calderón (Plantense, HON), Jaime Penedo (Saprissa, CRC), Alex Rodríguez (San Francisco, PAN)

Védők: Felipe Baloy (Atlas, MEX), Harold Cummings (Alajuelense, CRC), Fidel Escobar (Sporting, PAN), Martin Gomez (San Francisco FC), Luis Henríquez (Tauro, PAN), Adolfo Machado (Saprissa, CRC), Roderick Miller (San Francisco, PAN)

Középpályások: Ricardo Buitrago (Juan Aurich, PER), Miguel Camargo (Mineros de Guayana, VEN), Armando Cooper (Árabe Unido, PAN), Aníbal Godoy (San José Earthquakes, USA), Gabriel Gómez (Cartaginés, CRC), Amílcar Henríquez (América, COL), Valentín Pimentel (La Equidad, COL), Alberto Quintero (San José Earthquakes, USA)

Támadók: Abdiel Arroyo (RNK Split, CRO), Roberto Nurse (Mineros de Zacatecas, MEX), Blas Pérez (Vancouver Whitecaps, CAN), Luis Tejada (Juan Aurich, PER) Gabriel Torres (Zamora, VEN)

A D csoport mérkőzései:

Argentína – Chile
Panama – Bolívia
Chile – Bolívia
Argentína – Panama
Chile – Panama
Argentína – Bolívia 

Borbély Szabolcs