Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Nagyon nehezen, de győzni tudott a Sevilla – videóval!

Nehéz mérkőzésen van túl a Sevilla, de a Las Palmas is. Egy korai góllal megszerezte a vezetést a kanári-szigeteki csapat, majd egészen az utolsó percekig megőrizte a vezetést, amikor tizenegyeshez jutott a Sevilla, majd egy 94. perces szerencsés góllal fordítottak a hazaiak. Ezzel a meccsel párhuzamosan ment a Malaga-Villarreal találkozó, amit a vendégek nyertek egy nem túl izgalmas mérkőzésen. 

640x360_10182631lfp-sevilla-las-palmas_1

Forrás: laliga.es

Sevilla – Las Palmas: 2-1 (0-1)
Helyszín: Ramón Sánchez Pizjuán Stadion (Sevilla) Vezette: Juan Martinez Munuera
Gólszerzők: Tanausu (16.), Sarabia (89. – büntetőből), Fernandez (94.)
Sárga lapok: Vazquez (9.), Parejo (54.) ill. Livaja (45.), Mesa (54.), Bigas (56.), Araujo (81.), Momo (94.)
Kiállítás: Bigas (88.) 

Sevilla: Rico, Escudero Palomo, Pareja, Rami, Mariano, Ganso (Vitolo 46.), N’Zonzi, Vazquez, Nasri, Ben Yedder (Fernandez 66.), Correa (Sarabia, 67.). Vezetőedző: Jorge Sampaoli

Las Palmas: Varas, Macedo, Garcia (Momo, 56.), Bigas, Castellano, Gomez (Montoro 79.), Mesa, Tanausu (Araujo 76.), Garcia, Livaja, El Zhar. Vezetőedző: Quique Setién

Jobban kezdett a Sevilla, viszont a 6. percben figyelmeztette a Las Palmas egy góllal a hazaiakat, hogy figyelni kell rájuk, de a bíró érvénytelenítette a találatot les miatt. Jó iramban zajlott a találkozó, mindkét csapat támadásokkal próbálkozott, nem álltak be védekezni. Végül a vendégek szerezték meg a vezetést a 16. percben. Dominguez Tanausu érkezett jól egy beadásra, majd remek lövést mutat be a tizenhatosról, ami a kapu jobb oldalában kötött ki. Többet birtokolta a labdát a Sevilla, de nem mentek vele sokra, mivel a vendégek nagyon jól védekeztek. A 38. percben nagyon közel voltak a hazaiak az egyenlítéshez, amikor Ben Yedder vette át kiváló mozdulattal a beadást a kapu előterében, majd laposan lőtt a bal sarok felé, de a kapus vetődve védeni tudott. Ezekben a percekben izgulhatott a Las Palmas, a Sevilla nem nagyon távolodott el a kapujuktól. Ettől függetlenül veszélyes helyzetet egyáltalán nem tudtak kialakítani.

A második félidőben a Sevilla ott folytatta ahol abbahagyta, és egyre veszélyesebb lett a kapura, a Las Palmas pedig egyre kevésbé tudott labdába érni. Egyre inkább elszabadultak az indulatok is, mivel a Sevilla még így is messze állt az egyenlítéstől, a vendégeket pedig frusztrálhatta, hogy alárendelt szerepet játszottak. A hazaiak legnagyobb lehetősége az 59. percben történt, amikor Franco Vazquez hatalmas bombáját védte bravúrral Javi Varas. A Sevilla egyre közelebb volt a gólhoz, a 65. percben Mariano kiválóan adta be a labdát középre, amit N’Zonzi fejelhetett el, de nem túl pontosan, így közeli fejese éppen elkerülte a kaput. A Sevillának egyre sietősebb lett, de a Las Palmas még mindig kitartott. A 74. percben Vitolo be is juttatta a labdát a hálóba, de már az alapvonalon kívülről hozta vissza a labdát, így ez is érvénytelen lett. A 77. percben jött egy Las Palmas helyzet is, amikor a frissen beálló Araujo lövését védte Rico, de utána már ismét a Sevillánál volt a labda. Az utolsó öt percben Rami is megsérült, és már nem volt több cseréje sem a Sevillának. Aztán a 89. percben Vitolo esett el a tizenhatoson belül, ami miatt a játékvezető büntetőt ítélt. Kétséges tizenegyes volt, de Sarabia így is odaállt a labda mögé és a kapuba juttatta a labdát. A fordítás megvolt, majd az utolsó utáni pillanatban még szöglethez jutott a Sevilla, amelyre Fernandez érkezett és ha szerencsésen is, de becsorgott a hálóba a labda, így sikerült megfordítaniuk az állást és elhozták a három pontot.

Malaga – Villarreal: 0-2 (0-2)
Helyszín: La Rosaleda (Málaga) Vezette: Undiano Mallenco
Gólszerzők: Costa (34.), Sansone (44.)
Sárga lapok: Welington (39.) Recio (61.) ill. Costa (47.)
Kiállítás: -ill.-

640x360_10182916malaga-villarreal02

Forrás: laliga.es

A Villareal irányította a meccset, többet is birtokolták a labdát, de a Malaga ügyesen tört kapura, ha sikerült labdát szerezniük. A hazaiak a kontrákra rendezkedtek be, míg a vendégek sokpasszos játékkal próbáltak előrehaladni. A 34. percben azonban beért a labdabirtoklás a Villarrealnak és megszerezték a vezetést. Rafael Santos Borre ugratta ki Jaume Costát, aki a tizenhatosról a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. Majd a 39. percben jöhetett volna a második, amikor tizenegyeshez jutottak a vendégek, de Bruno Soriano lövését Kameni kivédte. Amit Bruno kihagyott, Sansone értékesített a 44. percben egy kipattanó révén. A Malaga a második félidőre feljavult kicsit, igaz a Villarreal is visszavett a tempóból, ezzel pedig maradt a két gólos előny és megszerezte a Villarreal a győzelmet.