Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: A Gladbach csak ráijeszteni tudott a Barcára – Videóval

A Bajnokok Ligája C-csoportjában egy gólos hátrányból felállva ha nehezen is, de fordított a Barcelona a Borussia Möncengladbach otthonában.

A török Arda Turan beállása sokat lendített a Barca szekerén (Kép: Barcelona Twitter)

Hazai környezetben 11 veretlenül lejátszott találkozóval a háta mögött, várhatta a Barcelona elleni BL-csoportmérkőzést a Luis Enrique által is méltatott Borussia Möncehngaldbach.

Az első félidőben a németek gyors kontrákra épülő játéka láthatóan nem ízlett a Lionel Messit és Samuel Umtitit is nélkülöző katalánoknak. Egy ilyen gyors és precízen felépített ellentámadás végén ráadásul a 34. minutumban Thorgan Hazard megszerezte a vezetést a hazaiaknak. 1:0.
A Barca ezután sem igazán találta az ellenszert a németek kellemetlen stílusára. Luis Enrique a fordulást követően jól nyúlt bele a meccsbe, hiszen a Rakitics helyett pályára lépő Arda Turan Neymar finom löbbölését követően közelről, védhetetlenül lőtt a találkozón egyébként végig jól véd Yann Sommer hálójába. 1:1
A török gólját követően pár perccel később már a Barcánál volt az előny, hiszen Luis Suárez lapos lövése Sommer kapusról, pont Gérard Piqué elé pattant, a spanyol bekk pedig köszönte szépen, élt a lehetőséggel. 1:2

A végig nagy elánnal, szimpatikusan játszó Möncengladbach ellen sokáig szenvedett a Barcelona, azonban a németek vesztét a második félidei közel 10 perces rövidzárlat, na és perszer a Barca nagyobb nemzetközi rutinja eredményezte!

https://www.youtube.com/watch?v=tO-Bl2xHyz0

Borussia Mönchengaldbach (német) FC Barcelona (spanyol) 1-2 (1-0)
Borussia Park, Vezette: Szkomina (szlovák)
Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Christensen, Korb, Wendt – Kramer, Dahoud – I.Traore, Stindl (Hahn 83.), T. Hazard (Hermann80.) – Raffael (F. Johnson48.).
Barcelona: Ter Stegen – S.Roberto, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (Arda 60.), Busquets, Iniesta – Alcácer (Rafinha (54.), Neymar, Suárez.
Gól: Hazard (34.) illetve Arda (65.), Piqué (74.)

A csoport állása: (eredmenyek.com)

ccsoprt