Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Állítólag Guardiola is jelölt volt Benítez után a kispadra!

Martí Perarnau, Josep Guardiola önéletrajzírója szerint a Real Madridnak komoly szándékai voltak az ügyben, hogy Rafa Benítezt Guardiola kövesse a madridi kispadon.

 (Kép: telegraph.co.uk)

Martí Perarnau érdekes történetet osztott meg a közönséggel. A Josep Guardiola első müncheni szezonjáról könyvet író (Pep Confidental: Inside Guardiola’s First Season at Bayern München) újságíró a Casena SER katalán rádió egyik adásában terített ki lapjait.
“A Real Madridnál Guardiolát akarták Rafa Benítez után a kispadra. A klub képviselői egyeztettek is Guardiola ügynökével, Josep María Orobitg úrral. Guardiola amikor hallott az érdeklődésről, köszönte szépen, de egyből el is utasította azt!” – Így Perarnau, aki azt is elmondta, hogy mivel a Bayern Münchennél tudták, hogy ő is értesült a megkeresésről, ezért megpróbálták meggyőzni arról, hogy ne beszéljen senkinek a történtekről, csakhogy közben a tárgyalások nagyon hamar elakadtak.
“Nem tudom mennyire hihették a Real Madridnál, hogy Guardiolát érdekelheti az ajánlatuk, azonban ne feledjük, azt se gondoltuk volna 2000-ben, hogy Florentino Pérez megszerzi Luis Figot a Barcelonától! Az is egy lehetetlen projektnek tűnt!” – összegzett az újságíró, aki szerint Guardiola ekkortájt már eldöntötte azt is, hogy elhagyja Münchent a szezon végén, ajánlatokból pedig nem volt hiány, hiszen mindkét manchesteri klub, és a Chelsea is képben volt, mint érdeklődő.

Nagy Ákos