Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Suarezék hazai pályán győztek – VIDEÓ

A cél Dél-Amerikában is a 2018-as világbajnokságra való kijutás. A selejtezőcsoportban 10 együttes mérkőzik meg egymással. A magyar idő szerint ma hajnalban már a 11. fordulót rendezik meg a kontinensen. Uruguay Ecuadorral csap össze, Paraguay-ra Peru vár, míg Venezuela Bolíviával mérkőzik meg.

140620082339-luis-suarez-uruguay-world-cup-story-top

Uruguay – Ecuador 2:1 (2:1)
Gólszerzők: Coates (12.), Rolan (45.) ill. Caicedo (44.)

A találkozót a két együttes 45 perc alatt rendezte le. Uruguay hamar megszerezte a vezetést. A 12. percben egy szögletet követően helyezkedett jobban, mint a védők. A 44. percben egy kontratámadást követően Caicedo kapott remek passzt, és a védőkön átverekedve magát lőtt a hálóba. Egy perccel később dőlt el a 3 pont sorsa. Az első lövést még hárította az ecuadori kapus, azonban a kipattanóra Rolan ért oda, és a hálóba küldte a labdát. A második játékrészben nem esett gól, ezzel Uruguay szerezte meg a 3 pontot.

https://www.youtube.com/watch?v=xmxnAu_hNVE

Paraguay – Peru 1:4 (1:0)
Gólszerzők: Riveros (9.), Benitez (84. – öngól) ill. Ramos (48.), Flores (71.), Cueva (78.)

Hamar gólt szerzett a mérkőzésen Paraguay együttese. Már a 9. percben örülhettek a vezető gólnak, és az első félidőben meg is tartották előnyüket. A második játékrészben jött aztán a hidegzuhany. A kezdő sípszót követően mindössze 3 perc kellett ahhoz Ramosnak, hogy egalizálja az állást. Ezt követően sokáig volt üresjárat a mérkőzésen, majd az utolsó 20 percben pörögtek fel az események. Flores megfordította az állást, majd 7 percre rá, a 78. minutumban Cueva már két gólosra növelte az előnyt. Az i-re a pontot a hazaiak embere Benitez tette fel, aki ugyan gólt szerzett, de saját kapujába juttatta a labdát. Ezzel Peru kiütötte a házigazda Paraguay-t.

https://www.youtube.com/watch?v=Lnmd7SGeDmI

Venezuela – Boliívia 5:0 (2:0)
Gólszerzők: Kouffati (3.), Martinez (10. 67. 70.), Otero (74.) ill. –

A mai mérkőzésen Bolíviának nem jött össze semmi, nem úgy, mint a házigazdáknak.  Már a 3. percben Kouffati találatával vezetést szereztek, majd innen indult be a gólgyártás. Martinez mesterhármasig jutott. Miután a 10. percben megszerezte csapata második gólját, sokáig nem talált be, de a meccs vége neki is meghozta az áttörést. 3 perc alatt két gólig, és a mérkőzésen mesterhármasig jutott. A 2. találatát a 67. míg a 3.-at a 70. percben szerezte. Venezuela 5. gólját Otero a 74. percben lőtte be.

https://www.youtube.com/watch?v=DegsmJfNOHA

kép: nydailynews.com

Nagy Gábor