Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Agüero volt a City hőse az újonc otthonában – videóval

A Premier League 13. fordulóját a Manchester City vendégjátéka nyitotta a Burnley otthonában. A fordulót megelőzően a manchesteriek a tabella harmadik helyén álltak a Chelsea és Liverpool mögött.

625866576

Burnley – Manchester City 1:2 (1:1)
Helyszín: Turf Moor (Burnley) Vezette: Marriner
Gólszerzők: Marney (14.) ill. Agüero (37., 60.)
Sárga lap: Marney (35.), Lowton (66.) ill. Otamendi (45+4.), Agüero (70.), Nolito (74.)
Kiállítva:

Burnley: Robinson – Ward, Mee, Keane, Lowton – Boyd, Defour (Barnes 80.), Marney (Arfield 40.), Gudmundsson (Tarkowski 43.) – Hendrick – Vokes. Vezetőedző: S.Dyche.

Manchester City: Bravo – Sagna, Otamendi, Kolarov, Clichy – Fernandinho, Fernando – Sterling (Sané 57.), Touré, Nolito (De Bruyne 78.)- Agüero (Navas 89.). Vezetőedző: P.Guardiola

Hétközben a Bajnokok Ligájában játszott döntetlen Guardiola legénysége a Mönchengladbach otthonában. A PL-ben ezúttal is idegenben léptek pályára Agüeroék, legutóbb a Crystal Palace otthonából hozták el a három pontot a manchesteriek. A találkozót a hazaiak kezdték jobban már a 14. percben vezetéshez jutottak, miután Marney kapásból a kapu bal oldalába lőtt. A gól után a City átvette a játék irányítását és több lehetőségük is adódott az egyenlítésre. A 25. percben Yaya Touré bombája a jobb kapufán csattant, de elmaradt az egyenlítés. A 37. percben Sergio Agüero jókor volt jó helyen, ezért övé lett a kipattanó, amit be is vágott a kapuba, megszerezve csapata egyenlítő találatát. Két perccel később  Agüero vette át a labdát a tizenhatoson belül és lövésre szánta el magát. A labda a kapu bal oldalába ment volna, de Paul Robinson védte az argentin támadó kísérletét. A második félidőben a City uralta a játékot, komoly nyomás alá helyezték a Burnley kapuját. Az újonc a 60. percig bírta a City nyomását és egy remek akció után ismételten Agüero talált  a kapuba. A folytatásban több alkalma is volt a hazaiaknak az egyenlítésre, de Keane és Tarkowski sem tudta begyötörni az egyenlítő gólt, így a City ideiglenesen az élre állt a PL-ben.

https://www.youtube.com/watch?v=HATYXQkdQ7c

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor