Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Luis Enrique szerint most győzelmet érdemeltek volna!

Az FC Barcelona edzője, Luis Enrique elmondta, hogy csapata egy héten belül másodszor szolgált rá a jobb eredményre, amelyet szerinte a szerencsének is köszönhetően nem sikerült elérniük a Villareal ellen.

(Kép: bolacup.com)

Négy napon belül másodszor ért el csalódást keltő eredményt az FC Barcelona. Mondjuk ezt annak a tudatában, hogy a katalánok előbb a a kupában az Athlétic Bilbao, majd a hétvégén a bajnokságban a Villareal ellen két masszív és jó csapat otthonában léptek pályára, ugyanakkor mindkét találkozón a körülményeket és a 90 perc alakulását tekintve valóban akár jobb eredményre is rászolgálhatott volna Luis Enrique csapata! A 46 esztendős szakvezető már a Bilbao elleni vereség alkalmával is hasonlóan látta a helyzetet, hiszen akkor azt találta mondani, csapata legalább a döntetlenre rászolgált volna. Enrique szerint a a Barca a Villareal ellen is többet érdemelt volna annál, minthogy Lionel Messi egyébként pazar szabadrúgásával egy pontot megmentsen magának.

“Többet érdemeltünk volna, hiszen véleményem szerint rászolgáltunk volna a győzelemre! De tudjuk, hogy a futball nem mindig igazságos!” – Kezdte értékelését a Barca trénere a Villareal elleni találkozót követően.
“Tudtuk, hogy nehéz mérkőzésre kell készülnünk a Villareal ellen, hiszen ellenfelünk egy remek csapat, játssza a futballt, de ha nincs náluk a labda, akkor is szervezettek maradnak. Ráadásul a Villarealnak minőségi játékosai vannak. Ennek ellenére azt gondolom, győznünk kellett volna, hiszen számtalan helyzetünk volt a bajnokságban a legkevesebb gólt kapó ellenféllel szemben. Az öltözőben a játékosaimnak csak annyit fogok mondani, hogy egy remek meccset játszottak!” – így Luis Enrique, aki azért még tovább fűzte gondolatmenetét: “Hasonló érzés fogott el, mint a Bilbao elleni találkozót követően. Ott is többet érdemeltünk volna, és most is! Azonban befejezéseknél nem vagyunk elég pontosak, és a szerencsével is hadilábon állunk. A legnehezebb dolog a futballban egyébként éppen a gólszerzés. Keményen kell dolgoznunk, javulnunk kell, és mivel hosszú még a bajnokság, küzdeni fogunk a céljainkért!”

Itt jegyezzük meg, hogy a tabellán jelenleg harmadik Barcelona hátránya az éllovas, és egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Real Madrid mögött jelenleg 5 pont