Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: Sterling vezérletével simán nyert a City – TABELLÁVAL

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 25. fordulójának hétfő esti zárómeccsét a Bournemouth és a Manchester City játszotta egymással. Természetesen a forduló előtt még 3. helyen tanyázó City volt a mérkőzés esélyese, már csak azért is, mert a “cseresznyések” a bajnokság egyik leggyengébb formában lévő alakulata jelenleg.

635142816Raheem Sterling, a meccs hőse (fotó: premierleague.com)

Esélyeshez méltó módon is kezdte a meccset Pep Guardiola csapata. A 9. percben David Silva máris veszélyeztetett, de egy védő blokkolni tudott. Ezt követően óriási pechje volt a vendég csapatnak, ugyanis az új szerzemény, az üstökösként berobbanó Gabriel Jesus megsérült, így alig negyed órányi játék után le kellett cserélni őt. Érkezett Sergio Agüero, és elég hamar sikerült helyzetbe kerülnie az utóbbi időben kegyvesztetté váló argentinnek, de kimaradt a lehetőség. Hogy a hazaiakat is gyötörje némi fejfájás, arról Francis sérülése gondoskodott, és a Bournemouth csapatkapitánya is cserére szorult.
A 27. minutumban rendkívül közel járt a gólszerzéshez a ManCity, Sterling a tizenhatoson belülről tüzelhetett, Boruc verve volt, de a kapufa hárított a lengyel kapus helyett! Rá két percre azonban senki se segített a Bournemouthon: a végig agilisen és rendkívül veszélyesen futballozó Sterling érkezett a hosszú oldalon egy beadásra, és közelről fejezte be az akciót. 0-1! A piros-feketék igen távol álltak a fenyegetőtől, és még tovább csökkentek az esélyeik, miután Jack Wilshere-t is le kellett cserélni a félidő legvégén.

A második játékrész jóval takarékosabbra sikerült mindkét együttes részéről. Guardioláék egyáltalán nem akarták erőltetni a dolgokat, Eddie Howe csapata pedig nem tudta. Egyedül Arter lövésénél járt viszonylag közel a gólszerzéshez a Bournemouth, azonban Caballero végül fogta a lövést. Ezt követően pedig nagyjából minden kérdést lerendezett a City: ismét Raheem Sterling volt a főszereplő, nagyon csúnyán megverte a bal szélen Smith-t, középre adott labdájára Agüero gólszerzési, Mings pedig mentési szándékkal érkezett, de a csereként beállt védő végül saját kapujába juttatta a játékszert. 0-2 a 69. percben, eldőltek a lényegi kérdések.
Az eredmény végül már nem is változott, Pep Guardiola csapata gond nélkül megnyerte az összecsapást, és továbbra is harcban áll a BL-helyért, továbbá 8 pontra van a listavezető Chelsea-től!

Premier League, 25. forduló:

Bournemouth – Manchester City 0-2 (0-1)
Helyszín: Dean Court – Bournemouth; Vezette: N. Swarbrick
Gólok: Sterling (29′), Mings (69′ – öngól)
Sárga lapok: Fraser (26′), Arter (68′) ill. Touré (10′), Sterling (57′), Sané (64′)

Bournemouth: Boruc – Smith, Francis, Cook, Daniels – Surman – Ibe, Wilshere, Arter, Fraser – King. Vezetőedző: E. Howe

Manchester City: Caballero – Fernandinho, Sagna, Stones, Kolarov – Touré – Sané, De Bruyne, David Silva, Sterling – Gabriel Jesus. Vezetőedző: J. Guardiola

Egyéb eredmények:

Arsenal – Hull City 2-0
Manchester United – Watford 2-0
Middlesbrough – Everton 0-0
Stoke City – Crystal Palace 1-0
Sunderland – Southampton 0-4
West Ham – West Brom 2-2
Liverpool – Tottenham 2-0
Burnley – Chelsea 1-1
Swansea – Leicester City 2-0

A tabella állása:

Névtelen(forrás: eredmenyek.com)

A góllövőlista élbolya:

Névtelen1(forrás: eredmenyek.com)