Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ferdinand és Gerrard kritizálta Messit

Kedd este a spanyol bajnok Barcelona a Bajnokok Ligájában szerepelt, méghozzá nyolcaddöntős mérkőzésen a francia bajnok Paris Saint-Germain ellenében. A párizsiak valósággal letarolták a katalánokat, és négy gólos előnyt szereztek a barcelonai visszavágóra. A szakértők pedig nem is kímélték a Barca kulcsembereit, köztük Messit sem.

messi-barcelona-psg_kllcwn52qera1f3sx9m1ytwudLionel Messi és csapata is padlót fogott a PSG otthonában (fotó: Goal)

A BT Sportnál szakértőként tevékenykedő egykori Manchester United-játékos, Rio Ferdinand, valamint a Liverpool hajdani csapatkapitánya, Steven Gerrard nem rejtették véka alá véleményüket Messi kapcsán. A két BL-győztes játékos így értékelte az argentin teljesítményét:

“Nem ment a játék a Barcának, de Messi reakciója nagyon vérszegény volt” – kezdte Rio. – “Egész este így volt ez. Levertnek tűnt és kifogyott az ötletekből. De ő is ember, lehetnek ilyen napjai.”

Steven Gerrard osztotta honfitársa véleményét:

“Semmiféle erőfeszítést nem produkált. Egész végig csendes maradt.”

Nem Lionel Messi volt a Barcelona egyetlen alul teljesítő futballistája, hiszen a híres MSN (Messi, Suárez, Neymar) egész mérkőzésen képtelenek voltak kaput találó lövést leadni. Talán Neymar élt közülük legjobban, jó pár csele bejött a brazilnak, de ez is kevés volt a remekül záró, extázisban védekező párizsi hátsóalakzattal szemben.

Mivel a katalánok nem rúgtak gólt idegenben, Luis Enrique vezetőedzőnek furfangos tervet kell kieszelnie a visszavágóra, ha le akarja dolgozni a négy gólos hátrányt. A találkozóról írt összefoglalónkat IDE kattintva olvashatjátok.

Szerző: Draskovics Tamás