Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Iniesta: “A PSG mindenben jobb volt nálunk”

Sokan nem fogadtak volna rá, de tegnap este a PSG hazai pályán 4-0-ra verte azt a Barcelonát, amit az UEFA a Bajnokok Ligája győztesének jósolt meg. A játékosok és az edző is teljesen maga alatt van a megalázó vereség után. 

14871091489418

Forrás: Marca

A katalán klub csapatkapitánya, Andrés Iniesta beismerte, hogy ellenfelük mindenben jobb volt náluk, és dominálták a mérkőzést, ha pedig hibáztak, a PSG keményen büntetett érte.

“Szörnyű esténk volt. Semmi pozitív nem volt benne, csak negatív, különösképpen igaz ez az eredményre. Minden téren jobbak voltak nálunk, a játékban és a hatékonyságban is. Nincs más magyarázat erre. Most nincs más dolgunk, mint felkészülni a visszavágóra, és elérni, hogy végre gólokat szerezzünk.”

Hogy mégis említsen valami pozitívumot is, Iniesta elmondta, hogy ez is része a futballnak, és megígérte a szurkolóknak, hogy mindenképpen megpróbálnak visszavágni a PSG-nek a Camp Nouban, hiszen tudják, hogy őket is ugyanúgy sújtja ez a vereség, mint a csapatot. Emellett kihangsúlyozta, hogy a vereség nem a hozzáállásuknak tudható be.

“Az ilyen sajnos néha megtörténik, de össze kell szedni magunkat és túl kell lépnünk ezen. Mindannyian nagyon dühösek vagyunk most a játékosoktól a szurkolókig. Viszont nem szeretnék a hozzáállásunkról vitatkozni, hiszen ebben a csapatban nincs olyan, hogy “rossz hozzáállás”, maximum rossz játék. A PSG lefocizott minket, ennyi történt.”

1487110170_439545_1487110225_noticia_normal

Forrás: AS

Luis Enrique is elég dühös volt a lefújás után, és nem igazán akart beszélni arról, hogy mi történt a pályán a 90 perc alatt, inkább a PSG-t dicsérte.

“Katasztrofális este volt. A PSG labdával és labda nélkül is jobb volt nálunk. Az eredmény tökéletes tükrözi, hogy mi történt a pályán, nem én akarok lenni az, aki ezekre a problémákra rámutat.”

Enrique teljesen magára vállalta azt, ami történt, és nem akart azzal sem foglalkozni, hogy többen kritizálják, mint edzőt, és egy kicsit ki akadt a sajtóra is.

“Ne szépítsük a dolgokat. Ez egy szenvedélyes sport, amelyben olykor-olykor problémák adódnak. A meccs teljes mértékben az én felelősségem. Ha valakire mutogatni akarnak, az legyek én, mivel a játékosok, akik ma is játszottak, meccseket is tudnak nyerni. Ha minden igaz látták a mérkőzést, és akkor azt is észrevehették, hogy próbáltunk változtatni a játékon, hogy Messinek több területe legyen, de ugyanaz lett a vége. Szeretném kérni, hogy ugyanolyan stílusban beszéljenek velem amikor nyerünk és amikor veszítünk is.”