Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Hiába az Eibar fölény, nem hagyta magát az Osasuna – videóval

Hiába dominált szinte végig az Eibar, helyzetei nagy részét kihagyta, amit megbosszult a tabella legvégén álló Osasuna, és elcsíptek egy pontot. Az Eibar ezzel a döntetlennel is visszavette a 8. helyét a bajnokságban. Az összefoglaló után a fordulóösszegzés olvasható. 

w_900x700_13212557img_2698

Forrás: laliga.es

Osasuna – Eibar: 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Kodro (79.) ill. Kike (72.)
Sárga lapok:  Fuentes (42.),  Torres (48.), Romero (83.), Loe (89.) ill. Garcia (70.), Arbilla (81.), Capa (84.), Ramis (89.)
Kiállítás:  ill. –

Nem sok köze volt a meccshez az Osasunának, az Eibar mindenben feléjük nőtt. viszont. A hazai csapatnak azonban szerencséje volt, mivel a vendégek nem tudták értékesíteni a helyzeteiket az első félidőben. A 15. percben Einrich lőtt laposan a kapu közepébe, de Sirigu fogta a labdát. A 25. percben Takashi Inui hagyott ki hatalmas helyzetet, miután kinézte magának a bal felső sarkot, de a hazaiak kapusa bravúrral védte a lövést. A játékrész vége eseménytelenül zajlott, az Eibar birtokolta a labdát és próbált támadásokat felépíteni.

A második félidő sem különbözött az elsőtől, maradt a vendég fölény. Az 53. percben ismét Takashi Inui hagyott ki óriási helyzetet, amikor jól irányzott lövésébe még az utolsó pillanatban belelépett egy védő. A 60. perc környékén voltak momentumi az Osasunának is, de a kapura nem voltak túl veszélyesek. A hatalmas nyomást viszont csak a 71. percig bírta a hazai csapat, amikor az Eibarnak sikerült megszerezni a vezetést. Egy szép támadás végén Capa rakta Kike elé a labdát, aki kapásból lőtt a hálóba. Nagy meglepetésre azonban egyenlített a hazai csapat a 79. percben. Gyönyörű támadást mutatott be az Osasuna, melynek végén Romero passzolt a kapu elé, épp az érkező Kodro lábához, aki közvetlen közelről a hálóba lőtte a labdát. Ezt már nem tudta megfordítani a vendég csapat, így maradt az 1-1-es végeredmény.

A spanyol bajnokság 27. fordulójában helycsere történt az élen, hiszen a Real Madrid két kör után ismét az első helyen áll, miután ha nehezen is, de legyőzte a Betist a Santiago Bernabeuban. A Barcelona viszont a hétközi feltámadás után úgy tűnik elfáradt, és kikapott a tabella végén állomásozó Deportivótól. A Sevilla sem zárt tökéletes kört, hiszen csak egy 1-1-es döntetlent tudtak összehozni a Leganes ellen, így pedig már 5 pontra vannak az első helytől. Az Atlético Madridnak sem volt könnyű meccse, de végül mégis sikerült egy góllal legyőzniük a kiesőjelölt Granadát idegenben.

Eredmények:

Espanyol – Las Palmas: 4-3
Valencia – Sporting Gijón: 1-1
Sevilla – Leganes: 1-1
Malaga – Alaves: 1-2
Granada – Atlético Madrid: 0-1
Real Sociedad – Athletic Bilbao: 0-2
Deportivo La Coruna – Barcelona: 2-1
Celta Vigo – Villarreal: 0-1
Real Madrid – Betis: 2-1
Osasuna – Eibar: 1-1

A tabella jelenlegi állása:

ffggfgfggg

A góllövőlista:

ffggfgfggg