Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLSZ: A fél NB I fizet – fegyelmik

Megint összeült a szövetség fegyelmi bizottsága, hogy tárgyalja a nemzeti bajnokságokban történteket. Öt élvonalbeli klub is fizetni kénytelen.

629rossi

Volt itt minden, ami büntetést érdemelt, ilyen volt Marco Rossi kirohanása a játékvezető ellen az Újpest elleni találkozó után. Az olasz szakember 100 ezer forintos bírságot kapott. A klubok sem jártak jobban. Az Újpest visszaesőként a szurkolói szokásos dolgai-, (ellenfél és az MLSZ szidalmazása) valamint rasszista megnyilvánulások miatt 500 ezer, a Honvéd a szurkolói által az ellenfél és más sportszervezetek szidalmazásáért kapott 250 ezer forintos csekket.

A Videoton sem úszta meg, miután az ellenfelet szidalmazták, valamint a miskolciak egyik labdarúgóját is támadták verbálisan, 100 ezer forintot utalhatnak. Nem meglepő módon a Ferencváros is kapott egy hasonló csekket befizetésre. A fővárosi zöld-fehérek drukkerei az ellenfél Haladást, valamint más klubot is szidtak, amiért 100 ezer forintos szankciót kaptak, a Haladás szurkolói sem voltak „angyalok”, emiatt 50 ezer forintot kénytelenek befizetni a szövetség kasszájába.

Ami az NB II-es bajnokságot illeti, a kiállítások után Gulyás Gábor (Vác), és Hegedűs Csaba (Vác) 1-1 bajnokiról maradnak le, míg a békéscsabai Ribánszki László 2 bajnokin pihen. Utóbbi ellenfele megrúgásáért kapta a büntetést.

A Puskás Akadémia vezetőedzője, Pintér Attila írásbeli megrovást kapott, míg a Sopron szintén írásbeli figyelmeztetést kapott a rend nem megfelelő biztosításáért a PAFC elleni bajnoki után.

Gavalovits Sándor