Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Rangadó a kiesés elkerüléséért – előzetes

Már nem lehet hibázni, mert nagy árat lehet érte fizetni. Az élvonalban lesz kiesés elkerüléséért vívott rangadó, fordulhat a kocka a dobogós helyeken, valamint folytathatja sorozatát a Paks.

A Honvéd ellen sem esélytelen a nyolc meccse veretlen Paks.

A Honvéd ellen sem esélytelen a nyolc meccse veretlen Paks.

Nincs könnyű helyzetben a Videoton, amely nélkülözi Danko Lazovic-ot, illetve a hétközi fordulóban kéztörést szenvedő Kovács Istvánt is. Ráadásul a Mezőkövesd látogat Felcsútra, amely igencsak kiismerhetetlen lett az utóbbi hetekben. Ugyan tavasszal felemás a mérlege a matyóföldieknek – a kupában ott vannak a négy között, a bajnokságban ellenben botladoznak – mégsem lehet azt mondani, ne lenne esélye a Pancho Aréna gyepén a listavezető ellen. És miután a piros-kékek kihasználták a Honvéd, valamint a Vasas botlását hét közben, újfent saját kezükbe vették sorsukat, ami a bajnoki címet illeti. Ugyanakkor a kövesdieknél is akad hiányzó: Veselinovic, Sulek, Farkas, Bacelic-Grgic, és Damcevskij is maródi. Utóbbival szerződést bontottak, miután nyáron amúgy is lejárt volna a kontraktusa. Hogy az egymás elleni mérlegről is essen néhány szó: Eddig négy alkalommal találkoztak a felek, és egy döntetlen mellett a Vidi kétszer, a Mezőkövesd egyszer nyert.

Folytatva utunkat, a következő állomás Sopron, ahol a Haladás vendége a kiesés ellen küzdő, de a hétközi sikerével nagy lépést tevő Diósgyőr lesz. Mindkét csapatban akadnak hiányzók, így például a vendégeknél Murtaz Daushvili, vagy a hazaiak szinte komplett támadósora. „Tóth, Calvente, Bamgboye, Gajdos, Rózsa, Németh, Jánvári sérült. Sajnos David Willliams combsérülése még nem jött rendbe, ausztrál csatárunk a kispadon kezd.” – ismertette a hiányzókat Mészöly Géza, a vasiak trénere. A két csapat harminchatodik alkalommal feszül egymásnak az első osztályban. A közelmúlt a Haladás sikerét vetíti előre, ám a miskolciak önbizalommal telve várhatják a találkozót.

A hétközi, Paks elleni vereséggel alighanem végleg szertefoszlottak a Ferencváros bajnoki álmai, ám korai lenne temetni Thomas Doll együttesét, hiszen a riválisok – esetleges – botlásai még a kezükre játszhatnak a zöld-fehéreknek, akik egyik közvetlen vetélytársukkal, a Vasassal találkoznak szombaton. Három eshetőség képzelhető el: A Fardi nyer, és előz. A Vasas győz, és növeli előnyét a dobogón, vagy pedig döntetlennel ér véget az összecsapás, és minden marad a régiben. Nehéz azonban elképzelni, melyik verzió valósul meg este negyed tizenegy tájban. Sérültek, eltiltottak a Vasas dolgát nehezítik jobban, lévén Michael Oenning csapatában Hangya Szilveszter biztosan nem léphet pályára az egy hete megkapott piros lapja után, míg Korcsmár Zsolt továbbra is kisebb sérüléssel bajlódik, Vukasin Poleksic pedig a rehabilitációjának a vége táján jár. A IX. kerületben ezzel szemben mindössze Batik Bancére nem számíthat a szakmai stáb. A két együttes történelme igen sok kivételes összecsapással bír, a mérleg némiképp a Ferencváros felé billen, de a piros-kékek a közelmúltban bizonyították, nem szabad őket leírni. Ráadásul ebben az idényben még nem kapott ki a Ferencvárostól a Vasas, mi több, egy döntetlen mellett egy angyalföldi siker született.

Szintén rangadónak számít a kiesés szempontjából a Debrecen és az MTK Budapest csatája. A kék-fehérek jelenleg azonos pontszámmal állnak a Lokival, ráadásul a dönetetlen egyik csapatnak sem lenne jó, amennyiben a Diósgyőr legyőzi a Haladást. Attól nem kell tartaniuk, hogy a Gyirmót megindul felfelé, lévén a sereghajtó Újpestre látogat, és győzelme esetén is mindössze huszonkét pontos lesz a forduló végeztével. A nagy kérdés, a Paks folytatja-e remek szériáját, amelyet az elmúlt hetekben kisebb hullámvölgybe kerülő Honvéd törhetne meg.

A program:
április 15., szombat
18.00 Haladás – Diósgyőr
18.00 Honvéd – Paks
18.00 Újpest – Gyirmót
18.00 Videoton – Mezőkövesd
18.30 Debrecen – MTK Budapest

20.30 Ferencváros – Vasas

Gavalovits Sándor