Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Sevilla az Atleticót szorongatja

A spanyol bajnokság 34. fordulójában nagyon fontos harc várt a Sevillára, amely továbbra is küzd a dobogó harmadik fokáért az Atletico Madriddal.

Kép: Marca

Kép: Marca

Talán a hétközi forduló rangadója volt a Sevilla – Celta Vigo párharc, holott a vendégek idén nem futnak kimagasló szezont, csak a középmezőnyben foglalnak helyet. Ezzel szemben a Sevilla egészen kitűnő teljesítményt nyújt idén – különösen igaz ez a szezon első felére, amikor is még a Barcát és a Realt is szorongatni tudták egy rövidke ideig. A sok-sok meccs, a nagy megterhelés és a BL-ből való csúfos kiesés viszont kicsit rányomta a bélyegét a csapat játékára, ami az eredményeken is érződött. Ez a Celta elleni derbi azért is fontos volt tehát, hogy tisztán lássunk: az a néhány pontvesztés botlás volt csupán, vagy a hajrára így végleg elfogy a lendület és leeresztenek Sampaoli fiai. Úgy tűnik, inkább az előbbi lehet igaz. Mert ha szoros meccsen is, de végül képesek voltak legyűrni a vigóiakat, akik mint tudjuk, egy meccsen bárki ellen képesek bármire.

Talán túlzás lenne azt állítani, hogy elsöprő fölénnyel nyert volna a Sevilla, de számukra most nem is ez volt a lényeg. Az első félidő nem hozott gólt, csak a szünet után indult be igazán a mérkőzés. Correa találata lélektanilag sokat jelentett, elvégre a vendégek elég súlytalanok voltak támadásban és nagyot kellett kockáztatniuk, hogy fel tudjanak állni. Nég yperc sem kellett nekik és Iago Aspas révén egy tizenegyes után ki tudtak egyenlíteni, örömük viszont nem tarthatott sokáig. Három perccel ugyanis a gól után Hernandez összeszedte második sárga lapját és így mehetett zuhanyozni, csapata pedig emberhátrányban folytatta. A labdabirtoklás tekintetében elég szépen feljött a Sevilla, támadtak a győzelemért, a végjátékban pedig a csereként beállt Ben Yedder találata jelentette a különbséget. A vége így 2-1 lett, a Celta Vigo egy kaput eltaláló lövéssel zárta az összecsapást – így nyilván nem könnyű nyerni. A Sevilla az Atleticóhoz hasonlóan 68 ponttal áll, de ez jelenleg a madridiak kedvez. A Celta újabb vereségével a 11. helyen áll.

A nap másik két találkozóján még ennyire sem a támadófocié volt a főszerep. Aki sok gólt és látványos játékot akar, akkor az jobban tette, ha inkább visszanézte felvételről a Real és a Barca tegnapi produkcióját. Pedig lehetett volna akár egy Alaves – Eibar találkozón is történés, csak hát az a kiállítás a 26. percben elég erősen befolyásolta a végkimenetelt. Riesgo kapus kézzel ért a labdához ott, ahol nem szabadott volna – piros lett a jutalma, az Eibar pedig így nem tudott olyan nyomást gyakorolni ellenfelére, mint adott esetben tudott volna. Az Alaves többet birtokolta a labdát, lövöldözött is, de csak ritkán tudott igazi veszélyt teremteni. Gól végül nem született, talán igazságos döntetlen született. Nem úgy a másik meccsen, ahol egy unalmas, gól nélküli első játékrész után a másodikban végül beindult a történet – igaz, izgalomból ott sem akadt sok. Az Athletic Bilbao az 53. percben került előnybe a veterán Aduriz büntetőből szerzett találatával, amihez még Muniain fejes gólja is hozzájött, vagyis a baszkok 7 perc alatt két gólos előnybe kerültek. A Betistől csak egy gyors válaszra futotta Ruben Castro részéről, többet már nem tudtak elérni a hajrában, pedig igyekeztek rendesen. A vége tehát 2-1 lett, amivel a Bilbao a 6. helyen áll a bajnokságban, a Betis a 15.

Sevilla – Celta Vigo 2-1
G.: Correa (49.), Iago Aspas (53. – büntető), Ben Yedder (79.)

Sevilla: Rico – Escudero, Lenglet, Pareja, Mariano – Iborra, N’Zonzi – Sarabia (Nasri), Ganso (Kranevitter), Correa – Jovetic (Ben Yedder). Edző: Sampaoli.

Celta Vigo: Sergio Alvarez – Johnny, Fontas, Cabral, Mallo – Radoja, Wass (Bongonda) – Sisto (Beauvue), Pablo Hernandez, Iago Aspas – Guidetti (Roncaglia). Edző: Berizzo.

További eredmények:

Deportivo Alaves – Eibar 0-0
G.:

Athletic Bilbao – Real Betis 2-1
G.: Aduriz (53. – büntető), Muniain (60.), Ruben Castro (63.)