Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: Harc a régi címerért!

Egyoldalúan változtatott a klubcímeren a labdarúgócsapatot működtető cég, pedig mind a szurkolók, mind az anyaegyesület ellenezte a cserét. A mai napon viszont a drukkerek éles hangú levélben reagáltak a klub cselekedetére.

A minap beszámoltunk róla, hogy az Újpest FC vezetése három változatot bocsátott szavazásra, megújítandó a tradicionális címert. Július 3-án, azaz a mai nappal hivatalossá tették, hogy egy kisebb ráncfelvarrással ugyan, de melyik embléma „nyerte meg” a szavazást. Bár a klubhonlapon még a régi címer szerepel, aligha kell sokat várni, hogy ott is lecseréljék. „Szurkolóinkat egy hete arra kértünk, válasszák ki csapatunk új logóját. A beérkezett több ezer szavazat összesítése és egy kis grafikai utómunka után megszületett új jelképünk.

Mindenek előtt szeretnénk megköszönni szurkolóinknak a megannyi elküldött szavazatot, amit a múlt hét elején közzétett három címertervünk egyikére küldtek a hét folyamán. A több ezer beküldött voks mellett sok, az újításunkkal egyetértő, megerősítő levelet kaptunk. Természetesen érkeztek címercserét ellenző e-mailek is, ugyanakkor klubunk őszintén reméli, mindenki mihamarabb megszokja és elfogadja új logónkat.

A felkínált három tervre a szavazatokat július 2. 12:00 óráig vártuk. A beérkezett és összesített szavazatok alapján, egyértelmű többséggel, a B és a C tervet megelőzve az A jelű grafika győzött. A eredményt követően, valamint a visszajelzések alapján a grafikusok kismértékben átdolgozták és készre szabták a címert, így a tervből kész alkotás lett.

Csapatunk új címere

ujpest629

Élesen bírálta a belga tulajdonos, és Gyarmati Eszter ügyvezető döntését az anyaegyesület, amely jogi lépéseket tervez az egyoldalú döntés ellen. „Megdöbbenve értesültünk arról, hogy a múlt heti UTE – Újpest FC megbeszélés után, az ÚFC vezetősége fittyet hányva a társasági szerződésben foglaltakra, illetve az UTE korábban kiadott nyilatkozatára, a mai, hétfői napon jogosulatlanul, teljesen egyoldalúan, szándékosan törvényt sértve, a szurkolói véleményeket figyelmen kívül hagyva, megváltoztatta klubunk 132 éves hagyományát!

Ezennel felszólítjuk az Újpest FC vezetőségét, Dr. Gyarmati Esztert és a tulajdonost, Roderick Duchatelet urat, hogy azonnal tüntesse el az őáltaluk „győztes” címernek titulált logót, állítsa vissza a jogszerű állapotot, a mindenki által ismert és elismert címert, ellenkező esetben az UTE megteszi a szükséges jogi lépéseket!”

A szurkolói csoportok közül a Viola Fidelity is elítélte, sőt, radikális lépéseket helyezett kilátásba, amennyiben nem kapják vissza a régi címert.

A lila-fehérek vezetősége korábban a Videotonra, a Haladásra és az MTK-ra is hivatkoztak. A székesfehérváriakkal kapcsolatban nem beszélhetünk gyökeres változtatásról, hiszen a klub jelenlegi címerét az 1968 és 1990 között használt címer ihlette. Az MTK nagy részben megőrizte a korábbi címerének főbb elemeit, mindössze kissé modernizálta azt. A Haladással való példálózás sem állja meg a helyét, hiszen a lényegi dolgokon nem változtattak. Az Újpest viszont gyökeresen új címert kap, ami nem meglepő módon kiverte a biztosítékot a szurkolóknál.

Gavalovits Sándor