Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Félbeszakad a Loki első meccse, kikapott a Videoton

Több csapat is pályára lépett az utolsó előtti hétvégén a bajnokság előtt, s egy mérkőzés idő előtt ért véget.

dsc_0447_custom_

Sokáig nem játszhattak a felek Debrecenben, ahol a Szeged 2011 vendégszerepelt, lévén villámlás miatt az 55. percben félbeszakadt az összecsapás. Ekkor még gól nélkül álltak a felek. A hétszeres bajnok Debrecennél több fiatal is lehetőséget kapott, a rutinosabbak közül mindössze a romániai Nagy Sándor, valamint Tisza Tibor kapott lehetőséget.

Ugyanakkor a cívisvárosiak este mintegy félórás késéssel kezdték a Temesvár elleni összecsapást, mivel a vendégek nem értek időben Debrecenbe. Ezt az összecsapást magabiztosan nyerték meg a házigazdák a Nagyerdei stadionban.

DVSC – Szeged 2011 0-0 – az 55. percben félbeszakadt.

DVSC: Nagy S. – Bényei, Szilvási, Szatmári, Barna (Balogh K., 46.) – Varga K., Csősz, Bíró P., Nagy K. – Tisza, Vidmar

Ami a Temesvár elleni összecsapást illeti, a Loki végig irányítva nyerte meg az összecsapást. Az első félidő elején Sós Bence szerzett vezetést, amit a második félidőben újabb három találat követett, így aratva magabiztos sikert a hajdúsági gárda.

DVSC – Temesvár 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Sós B. (9.), Takács T. (59., 64.), Mengolo (83.)

DVSC: Kovács P. (Nagy S. 46.) – Kuti (Djelmic 80.), Kinyik, Mészáros (Szatmári 80.), Ferenczi – Jovanovic, Szekulics, Tőzsér, Sós (Völgyi 65.) – Holman (Kusnyír 80.), Takács T. (Mengolo 71.)

A másik mai összecsapáson a bajnoki ezüstérmes Videoton a Pakssal játszott, és szenvedett vereséget. Korán előnyhöz jutott a Paks, amely egészen a második játékrész derekáig őrizte egygólos előnyét, amikoris, Barczi Dávid egalizált. Ezt követően azonban tudott újítani a zöld-fehér együttes, és a hajrára fordulva a győztes gólt is megszerezték Csertői Aurél tanítványai.

21515_GW9Qeg7qov

Videoton – Paksi FC 1-2 (0-1)
G.: Barczi (63.) ill.: Bartha L. (5.), Báló (80.)

Videoton: Horváth T. (Hársfalvi, 61) – Bolla, Mocsi, Fejes, Tamás K. – Szolnoki (Burka, 72.), Varga J. – Szabó B., Barczi, Bódi – Maric (E. Hadzic, 77.)

Paks: Molnár P. (Verpecz, a szünetben) – Kulcsár D. (Vági, 77.), Lenzsér (Zachán, 77.), Gévay, Szabó J. (Báló, 70.) – Papp K. – Haraszti (Hahn, 70.), Kecskés (Hajdú Á., 64.), Bertus (Nagy R., 80.), Bartha – Szakály D. (Koltai, 64.)

Korábban beszámoltunk róla, hogy mind a Balmazújváros, mind a Mezőkövesd sikerrel abszolválta a bajnoki főpróbát.

Gyors góllal adta meg a meccs alaphangját az Újpest, amely a Vácot fogadta. Talán a játékosok fejében is ott motoszkálhatott a stadionon kívüli szurkolói elégedetlenség, ez azonban nem zavarta meg a labdarúgókat, akik végig agilisan futballozva győzték le a második ligában szereplő vendégeket. Ugyan a váciak még egyenlítettek, ámde a hajrában öt perc elég volt a lila-fehéreknek, hogy a maguk javára billentsék az eredményt. A második játékrészben nem változott az állás, így a IV. kerületiek is sikeres főpróbán vannak túl.

Újpest – Vác 3-1 (3-1)
G.: Pauljevic (2.), Novothny (34.), Windecker (40.) ill.: Zsolnai Richárd (12.)

Újpest: Pajovics – Szűcs K., Bojovics, Litauszki, Balázs B. – Windecker, Szankovics – Obinna, Nagy D., Pauljevics – Novothny. Cserék: Banai, Pávkovics, Cseke, Diallo, Tischler, Angelov, Kálnoki-Kis

Gavalovits Sándor