Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: a Milan könnyed sikerrel kezdte az előszezont!

Az olasz élvonalbeli AC Milan elkezdte felkészülését a 2017-2018-as szezonra, méghozzá jelentős nyári erősítések után. A barátságos mérkőzések sora a svájci Lugano ellen kezdődött a Rossoneri számára.

DEeLVj1W0AAl8WCPatrick Cutrone veszi be a Lugano kapuját (fotó: acmilan.com)

Felkészülési mérkőzés:

Lugano – AC Milan 0-4 (0-1)
Gólszerző: Cutrone (2.), Crociata (63.), Sosa (83.), Gómez (91.)

Az olasz kezdőcsapatban öt új szerzemény is helyet kapott: Mateo Musacchio, Ricardo Rodríguez, Franck Kessié, Hakan Calhanoglu és Fabio Borini is bemutatkozhatott a Milanban. A piros-feketék komoly lendülettel kezdték a meccset, már a 2. percben betaláltak ugyanis. Tetszetős összjáték végén a fiatal, mindössze 18 éves Cutrone került helyzetbe, és be is vette a svájci ketrecet. 0-1! A későbbiekben kontrákra rendezkedett be a tavalyihoz hasonlóan 4-3-3-as alakzatban futballozó Milan, és néha sikerült is veszélyes ellentámadásokat faragni. Cutrone könnyedén betalálhatott volna újra, sőt a balhátvéd Ricardo Rodríguez is komoly helyzetbe került Calhanoglu passza és egy remek csel után, ám Da Costa kapus mindkét alkalommal a helyén volt.

A második félidőben olyanok is lehetőséget kaptak a piros-feketéknél, akik aligha számíthatnak komoly jövőre a csapatnál, így például M’Baye Niang vagy épp José Mauri. De például beállt Carlos Bacca is, aki egy óra elteltével remekül fordult be, lövésénél hatalmasat védett a svájciak kapusa. A 63. perc viszont ismét egy ifistáról szólt, a csereként beállt 19 esztendős Giovanni Crociata talált be a Lugano kapujába Mauri passza után. 0-2! Nem sokkal később a szintén padról beszálló Gustavo Gómez találhatott volna be, remek fejesét bravúrral ütötte szögletre Da Costa. Ezután próbára tették Storarit is a másik oldalon, Sabbatini távoli löketét kivédte azonban a rutinos kapus. A 83. percben megint a Milan lőtt gólt, pontosabban Sosa, aki szépen fejezett be egy kiváló támadást. 0-3! A meccs végeredménye pedig a 91. minutumban alakult ki, Gustavo Gómeznek csak összejött a gól. 0-4, a svájci bronzérmes Lugano nem jelentett veszélyt Vincenzo Montella alakulatára.