Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Hatalmas küzdelem várható az edzőtáborban

Zinedine Zidane örül a bő keretnek, sokaknak készül lehetőséget adni, megvan a két ember posztonként – lássuk, kik alkothatják majd a keretet az edzőtábor után!

realfiatal

Zidane nagy álma válhat valóra a következő szezonban: rotálhatja a keretet, hiszen nagyon erős a játékosállomány, minden posztra legalább két hasonló képességű ember jut. Szükség is van arra, hogy beosszák az erőt: a Marca mai cikkéből kiderül, hogy várhatóan több, mint 50 tétmeccs várhat idén a Real Madridra. A klubvilágbajnokságon a címvédés lesz a cél, csakúgy, mint a BL-ben és a bajnokságban, de a Király-kupa is rájuk vár (meg a szuperkupák). Ha mindenhol eljutnának a döntőig, 65 meccsük lenne egy szezonban, ami brutális – ez a játékosok forgatása, cserélgetése nélkül esélytelen, hogy működjön. A francia tréner ki is jelentette:

Már az első meccstől fogva életbe lép majd a rotáció.

Nagy harc várható a csapatba kerülésért. És itt most nem a kezdőkre, hanem inkább az ő cseréikre gondolhatunk. A klub utánpótlásából ugyanis több fiatal tehetség is helyet követel magának, ami egyesek tagságát is veszélyeztetheti. Arról már írtunk korábban is, hogy a Castillából elég sokan távozhatnak: a tartalékok nem jutottak fel a harmadosztályból, így sokakat elküldenek majd az elégedetlen vezetők, illetve egyesek kölcsönbe kerülhetnek – vagy már kerültek is. Az Alaves együttese a La Ligában kitűnő partner ilyen szempontból, hiszen elég sokan játszanak ott a Királyiak kötelékéből: Pacheco már végleg a kék-fehéreké, de oda került Burgui és Enzo Zidane is, de őket is követhetik még páran. Hogy pontosan kik, az majd csak az edzőtábor után válik biztossá.

enzo-zidane-1130

Enzo Zidane. / Kép: Sports Illustrated

A kapuban a harmadik számú hálóőr kiléte kérdéses: a fiatal Luca Zidane remekül védett eddig és nem lenne meglepő, ha édesapja és a szakmai stáb most is bizalmat szavazna neki Ruben Yanez kárára. Valamelyikük vélhetően kölcsönbe kerülhet majd.

A védelemben Pepe távozása ellenére sincs gond: Varane és Sergio Ramos mellett ugyanis a megbízható Nacho, valamint a friss érkező, Jesus Vallejo is ott van a keretben. Ez a négy ember biztosan ott lesz majd – elvileg a fő kérdés az lesz, hogy Vallejo és Nacho közül melyikük tudja majd megszerezni a harmadik számú belső-védő címet. Akinek ez sikerül, az valamivel több és komolyabb feladatra számíthat. Marcelo hosszú idő után kaphat egy helyettest, így ő is többet pihenhet (Theo Hernandez a jelek szerint sokkal nagyobb szerepre tör, mint korábban Coentrao). A védelem jobb oldalán eredetileg úgy tűnt, hogy Carvajal és Danilo továbbra is ellátja majd a feladatokat, ám a felröppenő híresztelések szerint a brazil tartalék maradása egyáltalán nem biztos. Danilót a Chelsea-vel hozták hírbe, a helyére pedig a 18 éves Hakimi pályázik, akinek meg kell győznie Zidane-t a teljesítményéről. Ha nem sikerül neki, akkor Meunier is képbe kerülhet.

A középpályán a nagy létszámra való tekintettel történt is változás: nem rég vált hivatalossá, hogy James Rodrigues a várakozásoknak megfelelően elhagyta a klubot és végül a Bayern München együttesét választotta – igaz, csak kölcsönben. A kezdőcsapatra egyértelműen Casemiro, Kroos, Modric és Isco pályázik a legnagyobb eséllyel, mindenki más legfeljebb a cseréjük lehet. Tavaly Kovacic elég jó teljesítményt nyújtott, de idén már nagyobb szerepet kaphat. Plusz akad néhány olasz csapat, amelyik szívesen kölcsönvenné őt, ha netán úgy alakulna. A nyár egyik legígéretesebb szerzeménye Madridban Dani Ceballos. A spanyol válogatottal U21-es Európa-bajnoki ezüstöt szerző középpályás a Betisből érkezik és Kovacic mellett a minőségi cserék névsorát erősítheti. Valamivel védekezőbb náluk Marco Llorente, aki tavaly az Alavesnél szerepelt kölcsönben, idén pedig várhatóan a Realban tehermentesítheti majd Casemirót. Hasonlóan tehetséges opció volt ezen a poszton még Diego Llorente, de őt megvette a Real Sociedad és valószínűleg nagyon jól is járnak majd vele.

A támadósorban is akadnak páran, akik többre vágyhatnak: Asensio egy ilyen U21-es Eb után okkal veheti célba a kezdőcsapatot, ahol viszont Cristiano Ronaldónak és Benzemának volt eddig bérelt helye. CR amúgy a rangidős a keretben a maga 32 évével és ez is a szezon egyik nagy kérdése lesz: meddig lehet képes Ronaldo húzóembernek lenni hosszú távon? Tavaly már voltak hullámvölgyei, a szezon legvége viszont – mikor a legjobban kellett – parádésan sikerült neki. Asensio többször is odaférhet majd a kezdőbe, akár CR helyére is. A középcsatár pozíciója szintén érdekes: Morata a jelek szerint marad, viszont tavaly finoman szólva keveset alkalmazták. Benzema volt a fix kezdő, hiába játszott nagyon hatékonyan a spanyol riválisa. Melléjük pedig Borja Mayoral is visszatér az edzőtáborba, aki a Wolfsburg együttesénél járt és teljesített egy feledhető évet. Állítása szerint megpróbál majd bizonyítani Zidane-nak, de vélhetően távozik – hacsak Morata nem talál valami lehetőséget a nyár végéig. A jobbszélen Bale lehet az úr, ha egészséges, valamint Lucas Vazquez. Nekik kell majd eldönteniük egymás között, hogy ki a jobb, illetve Zidane is gondolkozhat a megfelelő formáción.

A párosok tehát adottak, de pár helyen még vannak kérdőjelek. A klubhoz kötődő fiatalok kezdenek beszivárogni a csapatba, ez pedig hosszú távon jótékony hatással lehet. Zizou és a Real úgy mehet majd neki a következő szezonnak, hogy semmivel sem lettek gyengébbek.