Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymar megy! – ők jöhetnek helyette

Hihetetlen, de úgy tűnik igaz: hamarosan hivatalosan is bejelenthetik a hírt, miszerint Neymar egy őrületes rekordot jelentő 222 millió eurós ügylet keretein belül elhagyja Barcelonát a Paris Saint-Germain kedvéért. A Katalánok gőzerővel keresik az utódját.

neymar-barcelona-psg-transfer-faq

Sokáig csak valamilyen eszeveszett kacsának tűnt a hír. Legyint rá az ember, mert hát minden nyáron lehet olvasni olyan agymenéseket, hogy Messi a Realba igazol, meg hasonlók. Mostanra viszont eljutottunk arra a pontra, hogy már nem csak a nevenincs apró helyi újságok/rádiók adnak híreket ezekről a pletykákról, hanem a nagyobb, hitelesebb médiumok is hozzák az új információkat.

Neymar ma megjelent a Barca edzésén, de nem volt ott sokáig – egybehangzó hírek szerint csak búcsúzkodni ment a társaktól, akik elég rosszul viselték, hogy elhagyja őket a brazil cselgép. A korábbi nyilatkozatokat figyelve úgy tűnt, hogy a csapat sincs feltétlenül képben az ügy állásával kapcsolatban – ők is szerették volna mielőbb tisztázni az illetékesekkel, hogy akkor most Neymar megy, vagy marad. Szerették volna, ha megmarad az MSN, ám úgy néz ki, hogy van az a pénz, amiért még ez is felbontható…

Ez egyfelől hatalmas csapás a Barcelona számára, hiszen egy olyan támadót veszíthetnek, akit egy az egyben pótolni szinte lehetetlen. Másfelől viszont kapnak egy rakás pénzt, amit jól be is lehetne fektetni – már ha sikerülne nekik végre igazolni bárkit is. Az idei nyári átigazolási szezon legnagyobb vesztese jelen állás szerint a Barca, hiszen szinte minden kiszemeltjükről lecsúsztak és jelentősen nem sikerült megerősíteniük a keretüket – Neymar távozása pedig végképp rosszul mutatna az összképben.

Kép: Foot Mercato

Kép: Foot Mercato

Épp ezért már lehet is olvasni, miként kívánják pótolni a brazil válogatott zsenijét. A liverpooli Coutinho volt az utóbbi napok célpontja, ám Klopp egyértelműen jelezte: spóroljanak az energiájukkal a katalánok, Coutinho nem megy sehová! Az ESPN közben pedig már össze is szedte, hogy kik jöhetnének még sorba.

A két fő esélyes Ousmane Dembele és Paulo Dybala lehet. Előbbi a Dortmund fiatal tehetsége, akiben elképesztő potenciál rejlik és 1-2 éven belül a legnagyobbak közé kerülhet (ráadásul álma, hogy a Barcában játsszon); utóbbi pedig a BL-döntős Juventus drágaköve, akit csak egy pofátlanul nagy összegért lennének hajlandók elengedni. Dybala amúgy régebben nyilatkozott már úgy, hogy érdekelné egy barcelonai lehetőség, de a jelek szerint jól érzi most magát Torinóban és nem akar mindenáron váltani. Anyagilag is jobban megérné Dembelével próbálkozni, akit a hírek szerint olyan 70 millió font körüli összegért elvihető lenne – Dybala 100 alatt nem valószínű, hogy megszerezhető.

Már ha egyáltalán csak a támadósort szeretnék megerősíteni Barcelonában, hiszen sok más poszton is elférne még egy-két érkező. Ez azonban még a jövő zenéje. Egy hónapja maradt Valverdének és a Barcelona vezetőségének a keret megerősítésére.